Nyt

En person er dræbt og tre er såret efter at en iraker kl. ca. 4:30 natten til søndag skød med maskinpistol i diskoteket Grey Club i Konstanz, Baden-Württemberg, skriver Tageszeitung. Ifølge Südwestrundfunk er de tre alvorligt sårede.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at gerningsmanden er 34 år gammel og at han endte i skudveksling med politiet efter at have forladt lokalet. Manden blev selv alvorlig såret, og døde senere på hospitalet af sine sår. En betjent blev såret, men er uden for livsfare.

En talsmand for politiet siger til TV-stationen NTV, at gerningsmanden var irakisk statsborger, men ikke asylsøger.

– Vi tror ikke, at det var en terrorhandling, siger Fritz Bezikofer.

En anden politikilde siger, at gerningsmandens motiv kan have været knyttet til personlige forhold. (NTB)

Südkurier skriver, at manden var kendt af politiet, blandt andet på grund af narkotikaforbrydelser.

Tysk politi – og aviserne med – er meget opsatte på hurtigst muligt at tale islamisme og jihad ned som muligt motiv, og spore ind på personlige problemer som årsag til skyderiet. De holder ikke muligheden åben for, at det ene ikke udelukker det andet. Frankfurter Allgemeine antyder hævnmotiv, men hvor mange ønsker at hævne sig på en måde, som med stor grad af sandsynlighed medfører døden?

ANNONSE

Gerningsmanden blev forsøgt standset på vej ind på diskoteket af dørmanden, som også blev såret. En kvinde som tweetede fra hændelsen fortalte, at hun bragte chokerede øjenvidner på sygehuset, og at der var blodindsmurte mennesker på akutmodtagelsen:

Politiet forsøkte på sin side å berolige med at faren var over:

Helt så sikre var de ikke kort tid forinden, da det fortsat var uklart, om der var flere gerningsmænd, en politihelikopter rekognoserede fra luften, og specialstyrker rykkede massivt ud til det industriområde nær grensen til Schweiz, hvor diskoteket ligger.

ANNONSE