Kopierede/fra hoften

 

 

Den 24 år gamle kvinde, som blev livsfarligt såret efter at hun søndag blev stukket ned af en 17 år gammel syrisk asylsøger i Burgwedel, Niedersachsen, er nu udenfor livsfare skriver Frankfurter Allgemeine. Efter flere operationer kunne kvinden bringes ud af det kunstige koma hun var lagt i, og hun forventes at kunne lade sig afhøre om nogle dage.

Tilstanden for den offentlige debat i Tyskland er derimod ikke forbedret. 

Hannoversche Allgemeine skriver, at Burgwedel Kommune i kølvandet på den alvorlige voldsepisode havde skrevet en erklæring på sin Facebook-side, hvor der blandt andet blev taget kraftigt til orde for bedre integrationstiltag overfor flygtninge.

Reaktionen hos sidens følgere på det, som måske ikke var verdensrekord i psykologisk finesse, var som man kunne forvente: Siden blev oversvømmet af det kommunen kalder hadkommentarer, og derfor blev ligegodt hele kommunens side slettet fra Facebook. Meget praktisk. Hvis kommunikationen med almenheden er ubehagelig, lukker man den ganske enkelt ned.

ANNONSE

Delstatens regeringschef Stephan Weil (SPD) udtrykker sin medfølelse med offeret, men tilføjer, at statistikken viser at Niedersachsen i flere år ikke har været så sikker som nu. Nej, der bliver altid færre overfald, hvis skrækslagne indbyggere tager endnu flere forholdsregler end de plejer. Men kan det kaldes tryghed?

I lighed med integrationsdirektør Doris Schröder-Köpf siger Weil, at familiesammenføring bevirker, at familierne får større social kontrol med deres unge mænd. Men de får rigtignok svar på tiltale fra delstatsparlamentets repræsentant Stephan Bothe (AfD), som fremhæver at flere indvandrere betyder flere parallelsamfund.

Men de politiske vinde blæser ikke i hans retning. Dommerforeningen i Niedersachsen kræver bedre integrationstilbud til unge flygtninge. Når først deres branche kommer ind i billedet, er det allerede for sent. Derimod kan flere integrationstiltag angiveligt få flygtningene til ærligt at indse, at man i Tyskland ikke går løs på hinanden med knive. Nej, for så må man jo flygte fra flygtningene. Meget paradoksalt. Men dommerne skal nok vare sig for ikke at sige, at den tyske kultur er bedre end den syriske.

Hvad den 17 år gamle knivstikker angår, er det kommet frem, at de 13 og 14 år gamle syrere, som havde skændes med offeret før ugerningen, var fætteren og hans bror. Den 17-årige boede sammen med familien, som åbenbart ikke havde haft den modererende virkning Schröder-Köpf snakkede om. Allerede i 2013 var familien kommet til Tyskland som kvoteflygtninge. Er vi sikre på at udvælgelsen af kvoteflygtninge går helt ukorrupt for sig, for altid at ende med at udvælge værdigt trængende?

Den 17-årige bliver sigtet for legemsbeskadigelse og ikke mordforsøg. Forstå det den som kan. 

Offentligheden i Tyskland er til syvende og sidst hårdere ramt end knivofferet. Er det mærkeligt, at folk er rasende?

ANNONSE