Nyt

Tariq Ramadan blev torsdag pågrebet og afhørt i Paris, mistænkt for at have voldtaget to kvinder.

Ramadan er en af verdens mest berømte muslimske intellektuelle. Han er barnebarn af grundlæggeren af Det muslimske broderskab, Hasan al-Banna, og han underviser i islamske studier ved Oxford Universitetet.

Han blev valgt af Tony Blair til at deltage i en task force for at modarbejde ekstremisme i Storbritannien i kølvandet på terrorangrebene i London i 2005.

Politiet kan holde ham fængslet i indtil 48 timer, derefter bliver han enten sluppet fri eller sat under formel efterforskning.

Professoren har afvist alle anklager og hævder sig udsat for en bagvaskelse sat i scene af modstandere af ham, skriver The Telegraph.

I oktober anklagede Henda Ayari Tariq Ramadan for voldtægt på et hotelværelse i 2012.

Henda Ayari var salafist, men gennemgik en løsrivelse og blev feminist. Hun har beskrevet processen i selvbiografien I chose to be free, som udkom i 2016. I den skriver Ayari om da en kendt muslimsk intellektuel, i bogen kaldet Zubair, inviterede hende op på hotelværelset:

En prominent islamistisk lærd inviterede hende til hans hotelværelse, hvor hun blev voldtaget og mishandlet. Da hun gjorde oprør mod denne ”intellektuelle” – som hun kalder Zubair i bogen, af frygt for at hun ved at afsløre ham vil kunne blive udsat for alvorlige konsekvenser – blev han ekstremt aggressiv. Han råbte af hende, slog hende, svinede hende til og brugte andre former for vold mod hende.

Den gang lod hun være med at anmelde og fortalte at Ramadan havde truet hende til tavshed.

Hun sagde, at hun havde besluttet at navngive og afsløre Ramadan som en “pervers guru” efter skandalen omkring Harvey Weinstein.

I beskrivelsen af den påståede voldtægt, sagde hun, at han ”slog på hende som et vildt dyr” efter at hun gik til ham for at fortælle, at hun beundrede hans arbejde”.

“Han kyssede mig virkelig hårdt… derefter kvalte han mig i et par sekunder. Jeg troede virkelig, at jeg skulle dø.”

Hun sagde, at ifølge ham “er du enten tilsløret eller du bliver voldtaget”, og tilføjede at han ”bruger Islam til at tilfredsstille sine seksuelle lyster”.

Après Oxford c’est le Qatar qui prend une décision. En deposant plainte, mon but était uniquement de demander justice pour l’agression dont j’ai été victime comme l’ont été d’autres femmes qui n’osent pas porter plainte parce qu’elles ont peur…https://t.co/5qrxFtXg4M

— Henda Ayari (@Henda_Ayari) January 29, 2018

Den anden anklage kommer fra en 42-årig islamisk konvertit som hævder hun blev voldtaget af professor Ramadan på Hotel Hilton i Lyon i 2009.

Straks hun kom ind sparkede han krykkerne. som hun brugte på grund af en skadet fod, væk og «hoppede på mig», sagde hun i et interview med Le Monde:

”Du lod mig vente, nu kommer du til at betale” hævder hun, at han sagde før han udsatte hende for ”meget brutale og voldlige seksuelle handlinger inklusiv voldtægt med ”et objekt”. Derefter trak han hende ved håret ud på badeværelset, hvor han urinerede på hende, hævder hun i et interview med Le Monde. Hun fortæller derudover, at hun gik direkte til en læge og har medicinsk bevis på overgrebet.

Den unavngivne anmelder siger at hun senere modtog en tekstbesked fra Ramadan, hvor han giver udtryk for at han gerne ville se hende igen ”som havde de tilbragt en vidunderlig romantisk og behagelig aften sammen”. Efter at hun afslog hævder hun, at hun blev udsat for ”månedsvis af chikane og trusler fra mænd som fulgte efter mig på gaden; én truede med at slå mig ihjel”.

Ramadan er også anklaget af fire schweiziske kvinder, som hævder han gjorde seksuelle tilnærmelser mod dem da de som teenagere var hans elever i Geneve.

En af kvinderne har fortalt avisen Tribune de Geneve, at Ramadan forsøgte sig på hende da hun var 14 år, uden at det lykkedes.

En anden påstod at han havde seksuel omgang med hende på bagsædet af hans bil, da hun var 15 år gammel.

De andre to kvinder sagde, at de var 18 da de havde seksuel omgang med ham, men beskyldte ham for at misbruge sin magtposition som deres lærer.

Ramadan blev fyret fra sit job på Contemporary Islamic Studies ved Oxford da voldtægtsanklagerne dukkede op.

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE