Nyt

Tariq Ramadan er en af verdens mest berømte muslimske intellektuelle. Af flere grunde. Han er barnebarn til grundlæggeren af Det muslimske Broderskab, Hasan al-Banna, og han underviser ved Oxford.

Ramadan blev for nogle år siden fremhævet som ophavsmand til den såkaldte euro-islam, en rolle han nydt. Han har skrevet en række bøger og var i en periode en hyppig gæst i Skandinavien. Han har den senere tid vært mindre i offentlighedens søgelys, men det kan ændre sig. En navngiven kvinde har anklaget ham for voldtægt.

Henda Ayari var salafist, men gennemgik en løsrivelse og blev feminist. Hun har beskrevet prosessen i selvbiografien I chose to be free, som udkom i 2016. I den skriver Ayari om en hændelse for flere år tilbage, da en kendt muslimsk intellektuel inviterede henne op på sit hotelværelse.

A prominent Islamist scholar invited her to his hotel room, where she was raped and assaulted. When she rebelled against this «intellectual» — whom she calls Zubair in the book out of fear that exposing him would cost her dearly — he became extremely aggressive. He screamed at her, slapped her, insulted her, and used other kinds of violence against her.

Sidste fredag tog Ayari bladet fra munden og afslørte hans identitet:

«I confirm today, that the famous Zubair is Tariq Ramadan,» Ayari wrote on Facebook Friday. She added that she was inspired to share his identity because of the stories in the media of sexual abuse in Hollywood. «I have been silent for several years because of fear,» she writes in a second update, because, when she threatened to press charges for the rape, «he did not hesitate to threaten me and to tell me also that they could go after my children. I got scared and kept quiet all this time.»

Ayari lod handling følge ord og indleverede en anmeldelse til anklagemyndigheden i Rouen. Sagen kan få store konsekvenser for Ramadan. Han fik en stilling ved Notre Dame-universitetet i USA, men myndighederne lagde så mange vanskeligheder i vejen, at Ramadan gav op.

ANNONSE

Han har prestigetunge stillinger i Oxford:

he is professor of Contemporary Islamic Studies in the Faculty of Oriental Studies at St Antony’s College, Oxford, and also teaches at the Oxford Faculty of Theology

En voldtægtsanklage harmonerer dårligt med sådanne stillinger.

Det skal være alle de kvinder, som er stået frem og har fortalt om Henry Weinstein, som fik Ayari til at tage bladet fra munden.

Ramadan udgiver i disse dage nøgletekster af bedstefaderen. Men uden at tage afstand fra de sider ved ham, som i dag peger på salafisme og jihad:

in the foreword to a new edition of al-Banna’s «Risalat al-Ma’thurat,» a collection of key texts from the Qur’an and Hadith, Ramadan calls the book «the core of spiritual education for all members of the Muslim Brotherhood.» He then praises his grandfather, extolling the «quality of his faith and the intensity of his relationship with God. Anyone who had ever been in contact with him perceived and experienced this.»

 

Note, Al-Banna wrote, among other things:

In [Muslim] Tradition there is a clear indication of the obligation to fight the People of the Book [that is, Jews and Christians], and of the fact that Allah doubles the reward of those who fight them. Jihad is not against polytheists alone, but against all who do not embrace Islam.

Despite presenting himself as an enlightened intellectual, Ramadan has failed to condemn this part of his grandfather’s legacy.

Skriver Michal van der Galien i pjmedia.com. Ramadans dobbeltspill i forhold til bestefaderen er let at afsløre, for den som vil se. Nu kan han også blive ramt professionelt og personligt.

Så er der ikke meget tilbage.

ANNONSE

Ét svar til “Tariq Ramadan anklaget for voldtægt”

  1. Henrik Larsen siger:

    Hold nu op, det er hans kultur…..