Nyt

En rørlægger opdagede helt tilfældigt bombefabrikken gennem vinduet, og meldte det straks til politiet. Kort efter evakuerede politiet naboerne og stormede lejligheten.

Lejligheden var tom, men politiet fandt gasflasker, elektriske ledninger og kemikalier, som kan bruges til at lave sprængstoffet TATP (nitrogenperoksid), som IS-jihadister tidligere har benyttet. Arabiske tekster blev også fundet på stedet.

Politiet har arresteret to mænd på 36 og 47 år, og de leder fortsat efter flere, der kan have forbindelse med bombefabrikken. De to arresterede var ikke tidligere kendt af terrorpolitiet.

I Frankrig har man efter 31. august indført nye regler for køb af produkter, som kan være bestanddele til produktion af eksplosiver. Man må identificere sig og forklare, hvad man har tænkt sig at bruge produkterne til.

ANNONSE

I en video interviewer Le Figaro de evakuerede naboer. De bliver filmet fra brystet og ned, slik at deres identitet ikke skal blive kendt. Det er farligt at udtale sig om jihadister. De har som regel et netværk.

Le Figaro

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet