Nyt

Fransk politi arresterede mandag seks personer i forbindelse med efterforskningen af dobbeltdrabet på politiægteparret Jean-Baptiste Salvaing og Jessica Schneider, som blev begået af islamisten Larossi Abballa i Magnanville udenfor Paris den 13. juni 2016.

Den ene af de seks, tre mænd og tre kvinder, er siden blevet løsladt uden at blive sigtet for noget, mens fængslingen er forlænget for de fem andre. Blandt de arresterede er Abballas søster, en islamistsympatisør som tidligere er sigtet i forbindelse med jihad i Syrien, og en 30 år gammel islamist som havde kontakt med Abballa før dobbeltdrabet.

Et af de ubesvarede spørgsmål i efterforskningen er hvordan Abballa, som havde sværget troskap til IS og selv blev dræbt da politiet stormede ægteparrets bolig efter ugerningen, havde fundet deres adresse.

ANNONSE

I den forbindelse er søgelyset nu blevet rettet mod de tre andre som blev arresteret mandag: den 48´ årige højtstående politikvinde Maryline Bereaud, hendes 30 år gamle datter og hendes 25 år gamle søn, som begge skal have vist tegn til radikalisering.

Bereaud, som holder til i departementet Yvelines i Paris-regionen, blev i 2016 genstand for en intern politiefterforskning udført af politiets generalinspektorat (IGPN) efter at en ung kvinde på S-listen over potentielle sikkerhedstrusler identificeret som Mina B. havde overnattet hjemme hos hende. Efterforskningen viste ikke at Bereaud, som ikke skal have vidst at den unge kvinde var S-listet, havde gjort noget galt, og den var ikke til hinder for at hun senere blev forfremmet, men hun blev ikke desto mindre bedt om at fratræde et hverv som repræsentant for politifagforeningen Alliance. Mina er siden blevet arresteret, mistænkt blandt andet for at have hjulpet en ven med at slutte sig til IS i Syrien eller Irak.

Under en ransagning hjemme hos Mina B. i 2017 fandt politiet en USB-nøgle hvor en fil som indeholdt navnene på 2626 efterretningsfolk, var blevet slettet – dog uden at det var umuligt for tekniske eksperter at genoprette den.

Dette massive sikkerhedsbrud, som har vært omgivet af streng hemmeligholdelse i et år, rejser spørgsmål om hvorvidt politikilder med vilje eller ved skødesløshed har givet den slags uhyre sensitiv information til jihadister. Er fransk politi i værste fald infiltreret af IS?

Navn og adresse på politiægteparret var ikke at finde i den aktuelle fil, men det er let at tænke sig at disse oplysninger kan have været at finde i anden lækket information, dersom en sådan infiltration har fundet sted.

Le Point – L’Express – Le Figaro – Reuters – France 24 – The Times – Daily Mail – The Guardian

 

ANNONSE