Nyt

Natten til mandag forrige uge så starten på hærværk og bilbrande og optøjer i en af indvandrerghettoerne i Toulouse i Frankrig. Mirail-området i Toulouse er kendt for at have huset flere jihadister.

Ifølge Arnaud Bavois, vicekommissær for offentlig sikkerhed, er der flere teorier om hvad der udløste optøjerne.

En teori er at volden blev udløst af rygter om at fængselsbetjente fra Seysses fængsel, syd for Toulouse, skulle have forårsaget en fanges dødsfald, en fange som tidligere havde været bosat i nabolaget. Den offentlige obduktionsrapport fastslog imidlertid at det drejede sig om et selvmord.

Den anden teori skal være at en ansigtstildækket muslimsk kvinde nægtede at fjerne sløret da hun blev standset af politiet sidste søndag. Hun skal være blevet arresteret og holdt i varetægt for ikke at have fulgt politiets påbud udover at hun skal have fornærmet en offentlig tjenestemand. Det bliver hævdet at politiet brugte vold mod den tildækkede kvinde og at en video af dette har cirkuleret på de sociale medier.

ANNONSE

Dette skal være videoen som startede optøjerne: 

Sidste sommer var der en mand i samme område som klædte sig ud som en tildækket muslimsk kvinde med barnevogn. I barnevognen havde han en kalasjnikov som han brugte til at dræbe en person og såre syv andre med.

Le Parisien   Le Figaro   Paris Match

 

ANNONSE