Nyt

Den 26-årige palæstinenser Ahmad Alhaw søgte først asyl i Norge i 2009. Han står nu anklaget for at have begået et jihad-angreb i Hamburg sidste juli måned. Alhaw erkender, at målet var at dræbe så mange kristne som muligt. Han formåede at dræbe en ungdom og skade seks andre tilfældige kunder.

– Anklagemyndigheden har sagt, at de mener, at angrebet var islamisk motiveret.

– Etterforskningen viser, at den anklagede angreb tilfældige ofre, som hævn mod folk, der efter hans mening var ansvarlige for uretfærdighed mod muslimer, de sagde før retssagen begyndte.

– Det var vigtigt for ham at dræbe så mange tyske borgere med kristen tro som muligt. Han ønskede, at hans handlinger blev betragtet som et islamisk angreb, og forstået som et bidrag til jihad verden over, føyede anklagermyndigheden til. (NTB)

Ahmad Alhaw studerede oprindeligt som tandlæge i Egypten, men afbrød studierne og tog af til Norge, hvor han var længe nok til at lære norsk. Han fik afslag på hans asylansøgning og flyttede til Sverige og senere Spanien, før han endet i Tyskland.

Han synes at have svinget mellem religiøsitet og have givet ind til behovet for alkohol og andre »fristelser«. Han havde et hjemmelavet IS-flag.

Han havde ønsket at gennemføre et større angreb, svarende til tunesiske Anis Amri som kaprede en lastbil og kørte ind i et julemarked i Berlin i december 2016. I stedet greb han en køkkenkniv i et supermarked i Hamburg:

ANNONSE

– Han indrømmer, at han ved alle anklager er eksplicit skyldig, sagde mands forsvarsadvokat, da retssagen begyndte fredag. (..)

Hvis den 26-årige er kendt skyldig, risikerer han at blive dømt til fængsel på livet. (NTB)

Livsvarigt i Tyskland vil sige 15 år.

Igen viser det sig, at de tyske myndigheder ikke er i stand til at udvise personer, der er blevet afvist, og som de vidste var farlige.

I 2015 forsøgte Tyskland at udvise ham til Norge, hvor han havde boet lige før han flyttede til Tyskland, men ifølge de tyske myndigheder sagde Norge nej, fordi de var for sent. (NTB)

Ordføreren i Hamburg udtrykte skuffelse over, at en anden asylansøger vendte sig til det land, der modtog ham:

– Det gør mig særligt vred, at det lader til, at gerningsmanden kom til Tyskland og bad om beskyttelse, og derefter vendte hadet sit imod os, siger borgmester i Hamburg Olaf Scholz.

Scholz siger, at manden havde afvist sin asylansøgning, men at han ikke var blevet sendt ud af landet endnu på grund af manglende identitetspapirer. (NTB)

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE