Nyt

Den formodede gerningsmand fra Fields er “kendt af psykiatrien”, oplyste dansk politi på et pressemøde mandag morgen. De beskrev masseskyderiet som en gal mands værk. Der er ikke noget, der underbygger, at der var tale om en terrorhandling, sagde politimester Søren Thomassen. Det lyder mærkeligt, så længe handlingen i sig selv opfylder definitionen på terror – spreder stor frygt i befolkningen.

Hændelsen har rystet hele Danmark.

Men politiet mener, at gerningsmanden ikke havde noget politisk eller religiøst motiv.

De våben, han brugte, var lovligt registreret, men de var ikke hans.

Den 22-årige havde en riffel og en kniv med sig. Han havde også haft adgang til en pistol.

Ekstrabladet kan fortælle, at han var medlem af en skytteklub på Amager. Det kan forklare besiddelsen af ​​våbenet. Avisen beskriver en person præget af psykiske problemer og stofmisbrug. Tæt op til drabene lagde han flere videoer på YouTube, hvor han peger riflen mod sit eget hoved.

Document så en af ​​videoerne søndag. Det er mærkeligt, at medierne ikke omtaler disse videoer og indhold. Det er, som om man ikke vil formidle det, der ikke passer ind i et skema. De er nu blevet fjernet fra YouTube, men videobloggere har downloadet dem.

ANNONSE

Det var meget ubehageligt at se en ung mand rette pistolen mod sit eget hoved og gribe aftrækkeren.

På YouTube blev flere video-playlister også opdateret på mandens youtube-konto. Titlerne på de afspilningslister, der er navngivet på YouTube, er ‘Feeling Sad’, ‘Killer Music’, ‘Last Thing to Listen to’ og ‘The Meme’.

Under serien af ​​uploadede videoer er skrevet ‘Quetapine virker ikke’.

Quetiapin er et antipsykotisk lægemiddel, der bruges til at behandle psykotiske tilstande. Det bruges til at behandle skizofreni, bipolar affektiv lidelse (mani) og til svær depression. Derudover bruges det til stofafvænning.

Man kan undre sig over, at politiet ikke kommenterer disse oplysninger, som allerede var kendt søndag. Det ville hjælpe med at lindre frygten, om ikke sorgen.

https://ekstrabladet.dk/krimi/formodet-gerningsmand-det-ved-vi-om-ham/9326937?ilc=c

Det blev oplyst at de som ikke er alvorlig såret, ikke blev skudt på Fields. Søndag blev det sagt at der var skudt andre steder i København.

De tre dræbte er: En 17-årig dansk mand, en 17-årig dansk kvinde, en 47-årig mand med russisk statsborgerskab.

Fire ramt af skud, en dansk mand på 40 år, en dansk kvinde på 19 år og to svenskere på 50 og 16 år. Alle i alvorlig tilstand, oplyser politiet. Flere lettere tilskadekomne.

Politiet tror alle ofre var tilfældige.

Thomassen sagde det florerer med spekulationer om at det var et racistisk motiv, men de har ikke noget at pege på som tyder på det.

»På sociale medier florerer det også, om der skulle være et racistisk motiv eller en anden form for motiv til det her, men det kan vi ikke sige, at vi har noget, der underbygger her og nu,« siger han:

»Men det kan jo komme.«

Ligesom i andre lande er terror blevet et politisk spørgsmål. Det vanskeliggør politiets arbejde.

Den 22-årige blev hurtigt pågrebet. Politiet fik melding om skud 17.36. Han blev pågrebet 17.48 og det skete på »udramatisk vis«.

 

ANNONSE