Nyt

Tre kvindelige betjente og én mandlig vægter. Alle fik de bank af en asylsøger som skulle pågribes forat have satild til et asylcenter i Stockholm. En video viser, hvad der skete.

Politiet fik den 20. marts om morgenen en melding om brand på et asylcenter i Fagersjö syd for Stockholm. Det som efterfølgende skete blev optaget på en mobiltelefon.

Videoen blev lagt på Facebook og har i skrivende stund 2,4 millioner visninger (på Facebook – ikke på Youtube, som videoen neden for er fra).

Videoen viser en mand, som kaster en sten på forruden af en politibil, som ankommer. Ruden knuses, og tre kvindelige betjente kaster sig ud af bilen for å pågribe manden.

Det lykkes ikke for de tre betjente at få ham ned af bakken og lægge ham i håndjern. En anden mand griber ind og får asylsøgeren ned fra bakken. Men heller ikke denne gang lykkes det politifolkene at få på ham lagt i håndjern, han rejser sig og fortsætter angrebet. Politikvinderne bruger peperspray – uden effekt.

ANNONSE

«– Stanna där!» Hører man en af betjentene råbe til manden mens de prøver at få ham under kontrol.

De gør gentagne mislykkede forsøg. Asylsøgeren trykkes mod politibilen,men han formår igen at rive sig løs. Så begynder han at slå mod hovedet af en af betjentene.

Man kan høre det mænd, der har optaget videoen griner, mens betjentene får bank.

Et øjeblik efter kommeren mandlig vægter til og forsøger at hjælpe betjentene. Alligevel lykkes det ikke de fire personer at pågribe manden. Han slår sig fri, og går roligt fra stedet.

Asylsøkeren blev senere pågrepet. Han havde sat ild til sengetøj og papiraffald.

Ud over brandstiftelse er han sigtet for hærværk, vold mod tjenestemand og flere andre ting.

Ingen af de indblandede fik andet end overfladiske skrammer.

På de sociale medier udtrykker mange svenskere vrede over hændelsen – i udlandet er videoen blevet mødt af både latter og forundring.

Svensk politi har siden 1990´erne været meget aktive i ligestillingsarbejdet. Man har satset meget på at rekruttere kvinder til aktiv tjeneste. Satsningen er blevet kritiseret, fordi den indebar lavere krav til politirekrutternes fysik. Konsekvenserne kunne være sikkerhedsproblemer og risiko for overdreven brug af vold – herunder unødig brug af våben.

26. november i fjor skrev vi om krisen i svensk politi og problemene med å rekruttere:

Antallet af studiepladser stiger mærkbart til næste år, men spørgsmålet er, om det er muligt at fylde pladserne med kvalificerede kandidater. Flere tusinde søger om optagelse hvert år, men få klarer optagelsesprøverne. Hvad stiller man op med det?  De svenske myndigheder har løst problemet: man sænker optagelseskravene. Politiforbundets leder Lena Nitz kaldte det et «paniktiltag».

 

Expressen: Mannen går til attack mot polisen med sten

ANNONSE

2 svar til “Stockholm: Asylsøger banker tre betjente og en vægter – og går roligt fra stedet”

  1. The Lying Press siger:

    Ynkeligt, patetisk og totalt ubrugeligt feminist politi i Sverige. 3 latterlige “betjente” og en vægter kan ikke engang ordne én enkelt voldelig af de forbandede og modbydelige asylansøgere. Det beviser blot endnu engang at Sverige er i TOTALT opløsning og uden lov og orden.

    • Christian Ivar Petersen siger:

      for at være fair, hvis han ikke er påvirket af pebberspray var han sansynligvis på et eller andet. PCP eller kokain ville være mest sansynligt. Det værende sagt er det stadig noget af en tynd præstation.