Nyt

Som tidligere bekendtgjort, er det lykkedes den indfødte europæiske aktivistbevægelse, Génération Identitaire, at rejse over 100.000 dollars til sit projekt «Defend Europe», som har lejet det Djibouti-registrerede skib C-Star med henblik på at sende det til Middelhavet. Der skal det efter bevægelsens oplysninger observere situationen, eksponere NGO-ernes virksomhed og forsøge at bistå den libyske kystvagten med at bringe migranter tilbage til den nordafrikanske kyst.

Det ser imidlertid ikke ud til at gå helt gnidningsfrit for C-Star. Flere internationale medier melder, at skibet er blevet standset i Suez-kanalen, fordi det ikke har alle papirer i orden. The Independent skriver:

A ship chartered by activists to hamper the rescue of refugees in the Mediterranean has reportedly been “arrested” in the Suez Canal after the its captain failed to produce a satisfactory crew list.

The crew had intended to sail the ship through Egypt’s Suez Canal before heading towards the Italian city of Cantania where many rescue boats run by charities and non government organisations (NGOs) are based.

På sine egne Facebook-sider bekendtgør imidlertid Defend Europe, at skibet nu har genoptaget sin færd, uden at det i øjeblikket lader sig bekræfte.

Det er heller ikke klart, om besætningen fortsat har til hensigt at lægge til i Catania som planlagt. Corriere della Sera skriver, at Catanias borgmester, Enzo Bianco, har opfordret sikkerhedsmyndighederne til at forhindre C-Star i at lægge til kaj i byen af hensyn til den offentlige ro og orden.

ANNONSE

Den frygt er muligvis ikke grebet ud af luften, men næppe på grund af C-Star i sig selv. La Repubblica skriver, at antiracistiske organisationer på Sicilien i dag har arrangeret en demonstration på havnen i Catania i protest mod, at C-Star skal lægge til der eller andre steder på øen.

Om myndighederne vil efterkommer opfordringen står endnu tilbage at se. C-Star vil fortsat være nogle dage om at n frem til Sicilien. Det eneste sikre er, at et politisk drama begynder at presse på.

ANNONSE