Nyt

Det tyske NGO-skib “Humanity 1” er blevet beordret af de italienske myndigheder til at forlade havnen i Catania på Sicilien med de 35 resterende migranter om bord.

Skibets kaptajn nægter dog at følge ordren, før disse sidste migranter også får lov til at gå i land i den italienske havn, rapporterer Corriere della Sera.

“Humanity 1” fik lov til at lægge til i Catania sent lørdag aften, hvorefter kvinder og mindreårige fik lov til at forlade skibet, mens voksne mænd med godt helbred ikke måtte gå i land.

De tilbageværende migranter er deprimerede, og en af ​​dem har det dårligt, hævder ngo’en SOS Humanity, som mener, at det er ulovligt at nægte de sidste 35 migranter at gå i land.

Skibets kaptajn, Joachim Ebeling, siger, at det er hans pligt at gennemføre redningen af ​​de pågældende, og at han ikke forlader havnen, før alle de reddede er i land.

Afslaget på ordren sker efter aftale med SOS Humanitys advokat Alessando Gamberini, der ifølge La Repubblica tidligere har forsvaret Carola Rackete – kaptajnen på “Sea Watch 3”, der blev anholdt af italiensk politi, da hun gik ind i NGO-skibet i havnen i Lampedusa uden tilladelse i 2019.

ANNONSE

Samtidig er det norske skib “Geo Barents”, som drives af NGO’en Læger Uden Grænser, ved at anløbe havnen i Catania med 572 migranter om bord.

Den italienske regering har allerede meddelt “Geo Barents”, at der højst kan være tale om en selektiv ilandsætning af migranter, som det er sket med “Humanity 1”.

ANNONSE