Nyt

Fredag kom der igen et næsten rekordstort antal migranter, i alt næsten fem tusinde personer, til fem forskellige syditalienske havne – næsten upåagtet af journalister og fotografer.

Vi befinder os altså i den nokså ejendommelige situation, at der pågår en revolution, uden at der rapporteres ordentligt om den.

La Repubblica holder mandtal over antallet ilandstigninger:

I morges lagde skibet Vos Prudence tilhørende Læger uden Grænser til kaj ved Molo Manfredi i Salerno med 935 migranter ombord. […] Af de 935 migrantene er 793 mænd.

Ca. 850 personer blev reddet i Sicilien-strædet af skibet Acquarius tilhørende organisationen SOS Méditerranée. […] Skibet lagde senere til kaj i morges på havnen i Brindisi

Til havnen i Catania kom kystvagtskibet Diciotti med 1428 flygtninge ombord, som var blevet reddet under forskellige operationer ud for Libyens kyst.

I Vibo Valentia lagde skibet Vos Hestia tilhørende Save the Children til kaj med 550 personer ombord. Til havnen i Crotone kom et skib sejlende under norsk flag, Olympic Commander, med 1200 personer ombord.

I tillæg til alle disse vil flere om kort tid også gå i land:

I morgen ventes ankomst til Bari af skibet Echo med 620 migranter ombord, og til Corigliano Calabro skibet Rhein med 900 personer ombord

Det stemningsbillede som den venstreorienterede avis dvæler mest ved, er af en nigeriansk kvinde, som rørte redningsmandskaberne idet hun sang en bøn ved ankomsten til Salerno. Europa er der tilsyneladende ikke mange tilbage, som beder for.

ANNONSE

Ét svar til “5000 migranter til Italien på én dag”

  1. LG siger:

    Galmatias – Vend bådene om og sejl dem retur hvor de kom fra.
    Hvad i alverden hat EU tænkt sig!!!!