Nyt

 

Den nye svenske rigspolitichef, Anders Thornberg, siger i et interview med SVT at det vil blive værre før det bliver bedre. Politiet er nød til at rekruttere 22.000 nye politibetjente, siger Thornberg. Der er så stort et frafald, at dette antal er nødvendigt, hvis vi skal ende op med 10.000 ekstra i 2024.

– Det er et resultat af det vi set med de særligt udsatte områder, den stigende kriminalitet og befolkningstilvæksten. Vore resurser rækker ikke, og vi er glade for at man har indset dette på tværs af partigrænserne, siger Anders Thornberg.

– Folk stopper, folk går på pension og der er stor udskiftning. Regnestykket kan lyde mærkeligt, men det er sådan det er – skal man være 10 000 flere i 2024 er man nød til at ansætte så mange.

Anders Thornberg lover at være ærlig:

ville ikke svare SVT på om de politiske partier og medierne tegner et for mørkt billede af kriminaliteten i Sverige:

– Antallet af visse forbrydelser er faldet og andre er steget. Bandekriminalitet og voldtægter er steget, men røveri og vold er faldet. Sverige er i grunden et relativt trygt land, men antallet af ofre for forbrydelser må afgøre, hvor urolige vi skal være.

SVT spørger om Thornberg har et mål for opklaringsprocenten:

Opklaringsprocenten af anmeldte forbrydelser ligger i dag på 12 procent. Hvordan ser målet ud for dig, hvor stor en andel skal I kunne opklare?

– Det er for tidligt at sige, jeg er i gang med at sætte mig ind i det. Jeg slider i det for fuld skrue sammen med min ledelsesgruppe. Det kommer til at blive hårdere i 2018, vi bliver færre end nogensinde, men i 2019 vender det. Jeg lover altid kun at sige sandheden, så jeg vil ikke love noget nu, men vi arbejder stenhårdt dagligt for at I skal kunne være trygge i vort land.

SVT

 

ANNONSE