Nyt

I løbet af en uge har den libyske kystvagt samlet over 3.000 migranter op ud for landets kyst, oplyser det libyske søværn.

De fleste af i alt tolv operationer blev gennemført uden for byerne Zawiya og Sabratha, oplyste general Ayoub Kacem, Søværnets talsmand søndag.

Det er det største antallet migranter som er samlet op af libyske myndigheder i løbet af en uge siden juli, da de italienske myndigheder indgik en aftale med libyske myndigheder om, at migranter skulle standses af den libyske kystvagt.

Italien har registreret 6.500 ankomster siden da, knapt 15 procent af det antal, som har været registreret i samme periode de tre seneste år.

Italiens indenrigsminister besøgte Libyen i sommer for at forhandle en aftale, som skulle standse menneskesmuglingen over Middelhavet, og som samtidig standser strømmen af migranter, flygtninge og potentielle asylsøgere til Europa.

Menneskerettsgrupper har kritiseret aftale i skarpe vendinger. De mener at den bidraget til at forstærke de overgreb, som migranterne bliver udsat for i Libyen.

I en frisk FN-rapport fremgår det, at over 75 procent af migranterne i alderen 14–24 år er blevet udsat for tvangsarbejd, seksuelle overgreb og andre former for udnyttelse, når de har forsøg at krydse Middelhavet fra Libyen til Italien.

ANNONSE
ANNONSE

Ét svar til “Libyens kystvagt har samlet over 3000 migranter op fra Middelhavet”

  1. David siger:

    “Menneskeretsgrupper har kritiseret aftalen i skarpe vendinger. De mener at den bidraget til at forstærke de overgreb, som migranterne bliver udsat for i Libyen.”

    Nu er det jo ikke Libanesere vi taler om, det er migranter der frivilligt er rejst ind i Libyen. De har jo også muligheden for at rejse ud, lige så frivilligt igen, som de er kommet ind. Det skal bare ikke være via Italien.