Hovederne på bloggen

“Macron kan muligvis godt få held med at reformere et stift fransk arbejdsmarked, og en liberalisering her kan givet skabe arbejdspladser for en del franskmænd. Det er dog aldeles usandsynligt, at den kolossale arbejdsløshed blandt de unge af især arabisk og afrikansk herkomst vil blive nævneværdigt nedbragt af den grund. Arbejdsløsheden blandt disse er langt højere end for etniske franskmænd

Vil det fortsætte med at være sådan? Ja, det tyder alt på. Ganske vist har de været så fikse i Frankrig i mange år at gøre det kriminelt at opgøre befolkningen efter religion og etnicitet, men lidt slipper der trods alt ud. Hvis man ser på resultaterne af den seneste PISA-undersøgelse fra Frankrig, finder man, at også 2. generation klarer sig langt ringere end franske unge. “

Morten Uhrskov giver ikke Macron mange chancer for at kunne drive Frankrig ud af den mildt sagt dårlige spiral landet er ude i. Intet tyder f.eks. på, at Macron vil ophæve den undtagelsestilstand, der efterhånden ser ud til at blive permanent, og den hastigt voksende muslimske del af befolkningen, klarer sig stadigt dårligere med tilsvarende øget risiko for radikalisering og kriminalisering. Alt dette forbigår Macron dog i tavshed, som om det vil få problemerne til at forsvinde. Læs Uhrskovs indlæg her:

ANNONSE

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE9684896/er-macron-svaret-paa-frankrigs-boenner/

ANNONSE