Kommentar

Som reaktion på den danske debat om danskhed, har det såkaldt uafhængige netsted Middle East Eye (MEE) produceret en gyselig lille video (kan ses neden for), der giver forne tiders populære fiduskunst af grædende børn baghjul:

Yndige børn med indvandrerbaggrund bliver konfronteret med påstanden om, at de ikke er danske, og deres reaktioner er ifølge MEE “hjerteskærende” (heartbreaking).

Hjerteskærende er nok ikke det ord, der falder lige for at bruge, dertil er videoen simpelthen for overinstrueret og sødladen – og den kammer fuldstændig over til slut, da den lille pige sønderknust vender sig bort, for derefter nærmest bedende igen at se op i kameraet – fordi danskerne har været så onde at erklære hende for ikke-dansk.

Videoen lader mig kold, var det ikke for den underliggende præmis: At man er dansk alene i kraft af, at man er født i landet og at det er Danmark og danskerne, der ikke vil inkludere indvandrere (med muslimsk baggrund) i det danske fællesskab.

ANNONSE

Det er en hårrejsende påstand al den stund, at det jo er muslimerne selv, der i årtier hårdnakket har nægtet at blive en del af det danske fællesskab, og som nu på 3. generation indprenter deres børn, at de ikke må blive danske. Der findes ikke en eneste moske i Danmark, hvor der prædikes assimilation eller sågar integration. Og der findes ikke den imam, der ikke – mere eller mindre direkte – forbander vestlig levevis og danske værdier.

Danskerne har i årtier vist, at de er et både venligt, hjælpsomt og gæstfrit folk, der storladent har ladet alle offentlige ydelser og tilbud stå vederlagsfrit til rådighed for de indvandrere, der er kommet til landet – en smuk gestus og invitation til indvandrerne om at blive en del af os og vores fællesskab.

Takken fra en alt for stor del af de muslimske indvandrere har været en særdeles kold skulder og en total afvisning af at blive danske. Til gengæld har vi fået ghettoer, hverdagsterror, visitations-zoner, kønsopdelt svømmeundervisning, eksplosion i bandekriminalitet, koranskoler, halal-mad i daginstitutionerne, koranklodser – og en uhørt stor belastning af økonomien som følge af den relativt meget lave grad af selvforsørgelse.

Alligevel er der fortsat danskere, der stadig køber budskabet i denne tårepersende video om, at det er “os”, der ekskluderer “dem” – et udslag af det besynderlige selvhad og flagellanteri, der præger visse dele af befolkningen, og som fortsat giver islam vind i sejlene i vores land.

Se videoen her:
ANNONSE