LEDER

Kasper Støvring samler foruroligende meldinger fra flere hold der alle peger i samme retning: Usikkerheden øger. De hvis job er at sørge for tryghed og sikkerhed, advarer om at det er ved at glippe. Problemerne vokser dem over hovedet.

Mest alarmerende er meldinger som den fra svenske Säpo:

Chefen for Säpo, Anders Thornberg skriver om den voldsomme rekruttering af islamister: ”Jag har arbejdet i Säpo 30 år og inden for politiet i 35 år, og jeg har aldrig nogensinde set noget komme med en så voldsom kraft som dette. Der er et enormt pres på Säpo. Det kan simpelthen ikke fortsætte med at de rekrutterer flere og flere, for så kan vi ikke længere klare det.”
Disse advarsler er det mange af, men de er bare toppen af isfjellet. Det som ligger under vand, er rækken af moskéer som er finansieret af Saudi-Arabien. En ny rapport forfattet af den iranske forsker, Masoud Ebrahimnejad, tar for sig finansieringen af moskéer i Norge:
Per dags dato er alle imamene som er ansatt av moskéer i Norge, utdannet i et av de muslimske landene i Midtøsten, ifølge personer som ble intervjuet. Saudi-Arabia med sin wahabisme er fortsatt overrepresentert blant de landene som utdanner imamer. Noen av imamene har også kommet fra Pakistan, og det er grunnlag for å tro at de fleste imamer fra Pakistan er utdannet i et lærested som er også finansiert eller drevet av Saudi-Arabia.
..
I et land som Sverige er nesten hver eneste islamske skole enten finansiert av saudiene eller får tilskudd fra dem, ifølge Azzedine Gaci, formann for det regionale muslimske råd i Lyon, Frankrike.
Hvis islam var en fredens religion, ville salafistene gjort alt for at standse rekrutteringen til IS. Men det sker ikke. Wahhabismen breder sig, og med den jihadismen.
Hvis Vesten ikke vil forstå, er det fordi Vesten ikke tør. Vesten er bange. Men situationen er ikke til at tage fejl af: Saudi-Arabien, Iran og Tyrkiet – de to andre landene på listen – driver infiltrasjon av vestlige land.
Der hvor saudi-arabiske penger strømmer ind, bliver der efterhvert konflikt. Omfanget er enormt.
Saudi-Arabia investerer milliarder av dollar til å bygge moskeer, skoler, institusjoner, organisasjoner for å spre salafisme og wahabisme. Bare i perioden 2011-2013 har 2500 saudiske imamer er blitt eksportert til India, ifølge irdiplomacy.ir.
Problemerne er ved at blive så store at de vokser Europa over hodet. I Oslo har den saudi-financierede moské,Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat, nylig afholdt en demonstration i fuld offentlighed for manden der dræbte Punjabs guvernør pga blasfemiloven.
Et eksempel er aktiviteten til moskéerne, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat, Aish-moskéen på Holmlia. Imam Ali Shah, imamen til Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat, har nylig hyllet drabsmanden Mumtaz Qadri i Pakistan. Han dræbte en guvernør ud fra ekstremistiske, religiøse motiver. Et fåtald norskpakistanere tilknyttet denne moské støtter også drabsmanden. (Kilde)
Det er denne tunge salafistiske skole som burde bekymre. Ud av den vokser radikaliseringen. Det er som et tre med grene.
Myndighederne kvier seg. De forstår at disse grenene vokser på treet der heder islam, og de er rædselsslagne for at give sig i kast med det. Men hvorledes skal de ellers få bugt med trusselen?
Billedet: Abu Raad, imam ved moskéen i Gävle: Forkyndelsen og rekruttering går hånd i hånd, og ingen kan standse dem.

Organisationen som ligger bagom missionsarbetet i Gävle heder SUDC, Swedish United Dawah Center.

– SUDC tycker jag att man kan se som en salafistisk grupp, säger Susanne Olsson, docent i religionshistoria på Stockholm Universitet, som har följt SUDC på nära håll.

Även Aje Carlbom som forskat kring islamism anser att SUDC tillhör den salafistiska grenen.

– Det är en extremt sträng lära, säger han.

Grundidén med salafismen är att all tolkning av islam som kommit till efter religionens begynnelse på 600-talet avfärdas. Det säger Mohammad Fazlhashemi som är professor i islamisk teologi och filosofi på Uppsala Universitet.

– De vill vrida klockan tillbaka till den här perioden. De avfärdar all form av rationalistisk teologi, islamisk filosofi och värst av allt hatar de shiamuslimer. Det är kännetecknande för salafister.

 

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/gavles-moske-vill-sprida-extrem-tolkning-av-islam

ANNONSE

Ét svar til “Et stort træ”

  1. Lucifer451 siger:

    Foreløpig telles antall døde pga islam i Europa i noen få hundrede. Det aner meg at det ikke hjelper om vi teller døde terrorofre i titusener eller hundredetusener.

    Politikerne, media, og akademia kommer ikke til å reagere før blodet når deres egen dørstokk. De bryr seg kort og godt ikke om Europeere.

Mest læst

De smarte smutter i Sverige