Uncategorized

“Det vulgære økonomistiske menneskesyn har liberalisterne arvet fra Marx. De har taget hans revolutionerende ide om at forklare menneskets dybeste og inderste sjæleliv med fordummende økonomiske årsagssammenhænge. Tænk engang, at flygtningekrisen – som jo er et komplekst, overvejende kulturelt problem – i den olsenske analyse bliver til et spørgsmål om ressourcer. Hvis bare vi har penge nok, kan vi løse ’problemerne’ . Hvad mon han egentlig forestiller sig at problemerne er, siden det er et spørgsmål om ressourcer? Det er en ekstrem kulturblindhed, som ikke er udtryk for dumhed, men selvvalgt ideologisk enfoldighed.”    

Rune Selsing har fået nok af libertarianernes indskrænkede og kulturblinde forklaringsmodeller – senest udtrykt af Joachim B. Olsen i en artikel i Berlingske, hvor han bl.a. advarer mod nationalismen, som han kalder en fjende af friheden og hylder økonomien som altings løsning. Libertarianerne er i virkeligheden bærere af en politisk ekstremisme forklædt som økonomisk indsigt, der ikke vægter andre af de faktorer, vi normalt betragter som bærere af et godt samfund, så længe der kan spores fremgang i det absolutte velstandsniveau.

Læs Rune Selsings indlæg her:

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9592630/joachim-b-olsens-enfoldige-liberalisme/

 

ANNONSE