Hovederne på bloggen

“Analysen bag ønsket om en ny, humanitær Marshallplan er derfor overfladisk set klog. Et forsøg at løse problemet ved dets rod i stedet for hjernedøde forsøg på at fordele en ubegrænset migrantstrøm. Men den grundlæggende forudsætning mangler: en sådan plan vil ikke gøre nogen positiv forskel. Formentlig vil den endda gøre ondt værre.”

Migrantpresset fra Afrika og Mellemøsten er nu så massivt, at også det politiske midterfelt begynder at tale om behovet for hjælp i nærområderne. I deres grundangst over at risikere at blive slået i hartkorn med højrefløjen, er der opstået et forslag om at genopfinde en form for humanitær Marshall-hjælp.

Det er en dårlig ide, skriver Rune Selsing, der ikke tror, at store pengeoverførsler vil have en positiv indvirkning på de nordafrikanske landes nationaløkonomi, der ikke vil ændre afgørende på de uhensigtsmæssige økonomiske grundvilkår og manglende produktionsmæssige incitamenter, som har fastholdt landene i armod og skæv ressourcefordeling.

ANNONSE

Ønsket om en Marshall-plan er blot og bar godhedskompensation fra de politiske segmenter, der fortsat viger tilbage fra at gøre det nødvendige, skriver Selsing, hvis indlæg kan læses her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9522626/marshallhjaelpen-hjalp-ikke-dengang-og-vil-heller-ikke-hjaelpe-i-dag/

ANNONSE

Ét svar til “Marshallhjælpen hjalp ikke dengang og vil heller ikke hjælpe i dag”

  1. KnudMadsen siger:

    Så længe de yngler som rotter, er der ikke meget håb for en fornuftig fremtid. Jo mere hjælp, jo flere unger får de.

Mest læst