Hovederne på bloggen

“I mange år har de venstreorienterede forstået sig selv som ’progressive’. De går ind for fremskridtet i modsætning til de reaktionære borgerlige, der vil bekæmpe Udviklingen. Torben Bramming har kaldt den tro på Fremskridtet for Den moderne myte. Der er en forestilling om fremskridt på alle planer. At det gamle var skidt, det nye godt. Og at fremtiden bliver endnu bedre.[…] Det er derfor, det er så håbløst at diskutere med tilbedere af Fremskridtet. Du kan have nok så gode argumenter og kendsgerninger med dig, men rationalitet kan ikke besejre tro alene.”

 

Rune Selsing skriver om venstrefløjens nærmest religiøse syn på den virkelighed, der omgiver dem og den fremtid, der venter. Alt er i deres optik dybest set en social eller kulturel konstruktion, der kan omgås, ligesom fremtid er lig med en nærmest fatalistisk fremskridtstro.  I det hele taget er venstrefløjens hele begrebsapparat så ensidigt trosforankret, at det er umuligt at diskutere med dem, skriver Selsing her:

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9801742/maaske-gaar-det-bare-ad-helvede-til/

ANNONSE

Mest læst