Kopierede/fra hoften

Mens der bliver brændt koraner i Danmark og Sverige, bliver mennesker brændt levende i Pakistan. Måske er det ikke koranbrænderne, der er de farligste? Hvis myndighederne falder for fristelsen til at forbyde provokationer, rykker de nordiske lande lidt tættere på Pakistan.

Denne gang er landet, der forsvarede karikaturer, i en helt ny rolle: Mette Frederiksen overvejer at indføre et forbud mod handlinger, der skader Danmarks forhold til andre lande. Det forlyder, at forbuddet vil påvirke langt mere end handlinger og også vil påvirke satiriske tegnefilm.

Det har mildt sagt vakt opsigt i Danmark og mødt stor modstand. Skulle det land, der blev verdenskendt for at forsvare ytringsfriheden, nu blive et førende land i at bryde den?

ANNONSE

Det hjalp ikke, at Mette Frederiksen onsdag afviste at svare på, om lovarbejdet i regeringen også indeholder et forbud mod satiretegninger.

For på pressemødet var B.T.s politiske kommentator også det tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen til stede.

Mødet med journalisterne kom derfor blandt andet til at handle om regeringens varslede lovindgreb mod koranafbrændinger.

Joachim B. Olsen ville have svar på, om indgrebet også påvirkede mulighederne for at lave satiriske tegninger af Muhammed – måske fordi regeringen blandt andet har argumenteret for, at indgrebet ikke vil være en begrænsning af ytringsfriheden.

Mette Frederiksen har dog ikke ønsket at svare på spørgsmålet eller for den sags skyld diskutere lovforslaget om koranafbrændinger, før regeringen var klar med sit bud på dette.

Seancen blev fanget på video af B.T. og den kan blandt andet ses på det sociale medie X, tidligere Twitter.

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, er det “meget overraskende”, at Frederiksen ikke ville svare på spørgsmålet.

»Hvis forslaget mod koranafbrændinger også indeholder begrænsninger af satiriske tegninger, vil der være en langt mere vidtgående begrænsning af ytringsfriheden end forventet, og det vil føre til voldsomme politiske konfrontationer,« siger Erik Holstein til Altinget:

https://www.berlingske.dk/politik/joachim-b-olsen-fik-ordet-paa-pressemoedet-men-mette-frederiksen-ville

I Sverige er terrortruslen hævet et hak til det næsthøjeste niveau, fire.

Alle ved, at Sverige er i en særstilling. Sverige har de facto ikke længere kontrol over sit territorium. Hvordan sikrer man borgernes sikkerhed, hvis man ikke længere kontrollerer territoriet? Det vil den svenske regering selvfølgelig ikke indrømme. Men alle skyderier, mord, brande, eksplosioner taler deres eget sprog: Myndighederne har mistet kontrollen.

Hvis de kriminelle kredse vil klare islamisternes ærinder, er Sverige et dårligt sted.

Myndighederne i resten af ​​Europa følger udviklingen med et høgeøje. Det, der sker i Sverige, kan have en smitteeffekt.

Fisker i rørte vande

Der er ingen tvivl om, at Organisationen for Islamisk Samarbejde, OIC, fisker i oprørte vande. De går så langt som at opfordre til, hvad der er nødvendigt for at stoppe koranafbrændingerne, en indirekte opfordring til vold.

Men så har man udviklingen i et land som Pakistan, hvor der jævnligt er pogromer mod kristne over rygter om vanhelligelse af Koranen. Nogle er interesserede i, at der bliver startet optøjer, og inspirationen kan meget vel komme fra islamiske ledere i Vesten såvel som i Pakistan selv. Påvirkningen går begge veje.

Det er det mareridt, Europa er havnet i: Det er, hvad der sker, når man inviterer islam ind, for som Lena Larsen, Basim Ghozlans hustru, sagde for mange år siden: Muslimer er ikke vant til at være en minoritet.

De vil gerne være øverst.

Mens der bliver brændt koraner i Danmark og Sverige, bliver mennesker brændt levende i Pakistan. Måske er det ikke koranbrænderne, der er de farligste? Hvis myndighederne falder for fristelsen til at forbyde provokationer, rykker de nordiske lande lidt tættere på Pakistan.

 

 

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980

 

Købe: Frihedens væsen Fra Perikles til Hirsi Ali

 

Købe: Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031

 

ANNONSE