Nyt

Billedet: Illustrationsfoto

 

En situation hidtil uden sidestykke er for nyligt foregået i den libyske søge- og redningszone i Middelhavet.

Mandag aften opfangede det italienske offshore-supplyskib «Vos Thalassa» nødsignaler fra en båd med 66 migranter ombord, for derefter at begive sig til området, hvor migrantbåden befandt sig.

Libyens kystvagt rykkede også ud efter at være blevet varslet, men indfandt sig kort tid efter det italienske supplyskib, som i mellemtiden havde taget de 66 personer ombord.

La Repubblica skriver, at migranterne ifølge det italienske transportministerium derefter truede mandskabet på «Vos Thalassa», efter at have fået at vide, at den libyske kystvagt var på vej for at hente dem fra det italienske supplyskib, som altså var kommet dem til undsætning kort tid forinden. Migranterne bragte mandskabets liv fare, siger Italiens transportminister Danilo Toninelli.

Det italienske indenrigsministerium havde straks meddelt at «Vos Thalassa» – et privat fartøj som betjener en olieplatform tilhørende selskabet Total i Middelhavet nord for Libyen – ikke ville få tilladelse til at lægge til kaj i Italien, selv om det sejler under italiensk flag.

Men på grund af sikkerhedssituationen ombord som følge af mytteriet, så Italiens kystvagt sig nødt til at gribe ind, og dermed blev de 66 migranter i nat overført til det italienske kystvagtskib «Diciotti».

ANNONSE

Transportminister Toninelli slårr til lyd for at efterforske det indtrufne med sigte på strafforfølgelse af mytteristerne. Samtidig kundgør Italiens indenrigsminister Matteo Salvini, at det italienske kystvagtskib heller ikke vil få lov til lægge til kaj med de 66 migranter ombord.

Migranternes trusler på livet mod deres egne redningsmænd er en helt ny situation.

Det er tillige signalet om at et officielt italiensk skib ikke vil få lov til at lægge til kaj i Italien. Beslutningen vil skabe gnidninger og kan næppe blive permanent, men den viser at Salvini er rede til at tage alle midler i brug for at beskytte Italien mod en søvejs invasion.

 

Støt Document

Kontonummer: 52909020950002

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE