Nyt

I en hemmelig rapport på tyve sider fra EUs grænsekontor Frontex fremgår det, at både de menneske­smuglere som opererer i Libyen og den libyske kyst­vagt kontakter NGO-skibene direkte for at aflevere migranterne, skriver Corriere della Sera.

«I 90 procent af de rednings­operationer, der er blevet gennemført af NGO-erne i 2017, er de involverede fartøjer blevet opdaget direkte av NGO-erne, og det er først efterfølgende, at der er kommet en meddelelse til kyst­vagtens operations­central i Rom»,

hedder det i rapporten, som er blandt de dokumenter, som indgår i den efter­forskning,som ledes af stats­advokat Carmelo Zuccaro i Catania. Rapporten navngiver specifikt otte skibe, som sejler under flag fra flere af de lande, som deltager i trafikken.

Frontex’ analytikere har fremskaffet oplysningerne dels ved at afhøre de migranter, som er gået i land, dels fra rapporter fra de enkelte landes efter­retnings­tjenester. Det bekræftes, at transponderne ombord på NGO-ernes skibe har været slået fra under operationerne.

ANNONSE

NGO-ernes fremgangs­måde gør det fra tid til anden vanskeligt for italiensk politi at identificere menneske­smuglerne blandt migrantene.

Kontaktlisterne associeret med satellittelefonerne som smuglerne disponerer over, indeholder for øvrigt numrene til NGO-skibene, og migranterne har fået besked på at opgive deres egen position.

 

Corriere della Sera

ANNONSE

Ét svar til “Kontakt mellem NGO-ere og menneskesmuglere er nu bekræftet”

  1. Roald Janzso siger:

    Får ikke delt siden på Facebook