Nyt

Politiet afspærrede en gade i en forstad til Sydney lørdag 29. juli. Foto: David Gray

Fire mænd mistænkt for at have planlagt et terrorangreb blev pågrebet i Sydney lørdag, efter at politiet havde lavet aktioner mod flere ejendomme i forstæderne.

Statsminister Malcolm Turnbull siger, at antiterror-razziaerne lørdag eftermiddag blev gennomført for at «standse og forhindre planer om at gennemføre terrorangreb i Australien». Han talte specifikt om, at det drejede sig om at sprænge et fly:

– Jeg kan oplyse, at der i går aftes blev gennemført en stor fælles anti-terroraktion for standse terrorplaner om at styrte et fly, sagde Turnbull søndag morgen lokal tid.

Fire personer ble natten til søndag pågrebet i en række politirazziaer i Sydney.

Aktionen blev gennemført som et samarbejde mellem det nationale australske politi, politiet i delstaten New South Wales og det australske efterretningsvæsen.

Ifølge TV-kanalen Seven Network stormede 40 politifolk et hus i Sydneys indre by, før en bombegruppe fandt en mistænkelig genstand.

Turnbull fik en rapport fra lederne i den australsk efterretningstjeneste om operationens forløb.

–Min og regeringens hovedprioritet er alle australieres sikkerhed, og offentligheden skal forsikres om, at vore sikkerheds- og efterretningsbureauer arbejder uophørligt for at holde os trygge, siger han i en udtalelse.

Antiterror-operationen er ikke afsluttet, og sikkerheden er skærpet i alle landets lufthavne, oplyser Turnbull.

ANNONSE

Ét svar til “Fire terrorister ville sprænge fly i Australien”

  1. Holger Madsen siger:

    Det har sikkert ikke noget med muhamedanisme at skaffe.
    Det er nok snarere nogle højreorienterede folkepensionister, der har været på spil med deres rollatorer.