Nyt

Nordjyllands Politi har efterforsket et rygte om et forestående islamisk terrorangreb mod karnevalet i Aalborg. Politiet er kommet frem til, at rygterne om terror er falske, men bekræfter overfor Metroexpress, at en efterforskning af rygterne har fundet sted.

Det er karnevalsuge i Aalborg, og lørdag kulminerer Aalborg Karneval med et optog og fest i byens gader. Lørdagens karnevalsfest kan i godt vejr tiltrække op mod 100.000 deltagere.

Allerede sidste år var sikkerheden ved optoget markant øget i forhold til tidligere år, og der var iværksat foranstaltninger, der gjorde det vanskeligt at ramme de mange mennesker i karnevalsoptoget med en bil. En terrorform, der for et år siden var udbredt i Israel og så småt var ved at blive det i Frankrig. At den slags sikkerhedsforanstaltninger er velbegrundede viste sig få uger senere, da et optog i Nice i anledning af Bastilledagen blev torpederet af en lastbil med en jihadist ved rattet. Terrorangrebet kostede 86 mennesker livet.

Ved juletid 2016 var der et tilsvarende angreb på et julemarked i Berlin, og i år har der været terrorangreb, hvor en bil eller lastbil er blevet benyttet som våben, i Stockholm og London. Terrorangreb af denne type anbefales af al-Qaida, der har omtalt metoden i sit magasin Inspire.

ANNONSE
 
Død mand kompromitteret 

Måske for at spille på frygten for et terrorangreb eller som udtryk for en meget dårlig joke har en ukendt person startet en kæde-besked på Facebook, der advarer om et kommende terrorangreb på Aalborg Karneval. Mange personer har modtaget beskeden herunder flere journalister.

Rygtet om terror er nu nået ud til så mange, at Nordjyllands Politi er gået ind i sagen. I beskeden sættes 23-årige Ali Fadi Fakhro i forbindelse med det planlagte terrorangreb. Fakhro forsvandt søndag 30. april. Han blev efterlyst af sin familie 4. maj og blev 18. maj fundet død i Aalborg Østre Havn.

Carsten Strazek fra Nordjyllands Politi har oplyst til det lokale medie Nordjyske, at der i forbindelse med de retsmedicinske undersøgelser ikke er fundet tegn på, at Fakhro har været udsat for en forbrydelse. Om dødsfaldet skyldtes en ulykke eller var et selvmord er ikke meldt offentligt ud.

Ali Fadi Fakhro kom ifølge kilder i den lokale moske i Aalborg, der er Nordjyllands største. En moske, der i 2002 ramte overskrifterne, da Dagbladet Information kunne afsløre, at moskeens imam Mustafa Abdullah Aden (Mustafa Abdullahi Aden) kaldte kvindelig omskæring, hvor man fjerner klitoris, for en “religiøs pligt” (“Imamer opfordrer til omskæring”, Information 8/11 2002):

“Det er godt for pigerne at blive omskåret. Det er et tegn på, at man er en rettroende muslim,” udtalte imamen til Information.

Det medførte blæst om moskeen, og en nærmere undersøgelse af moskeen førte til, at den mistede sit kommunale tilskud. Den kommunale pengestrøm til moskeen begyndte imidlertid snart at flyde igen, men i 2010 løb moskeen ind i nye problemer, da det viste sig, at den somaliske mand, der ved et terrorangreb nytårsdag 2010 forsøgte at slå Muhammedtegneren Kurt Westergaard ihjel med en økse, i en årrække havde været medlem af moskeens bestyrelse. Afsløringen af øksemandens tilhørsforhold til den aalborgensiske moske førte til, at kommunen igen granskede moskeen, dens aktiviteter og det kommunale tilskud, moskeen modtog, fordi den var organiseret som en kulturel forening med navnet Kulturel Forening for Børn og Unge. Kommunens undersøgelser og uanmeldte besøg i moskeen fik den konsekvens, at moskeen igen mistede sit kommunale tilskud. Kort tid efter flyttede moskeen fra den prominente adresse i midten af Aalborg til en adresse i et mere ydmygt industrikvarter.

Moskeen i Aalborg var i øvrigt også det sted, hvor den tidligere imam Ahmed Akkari fik sin islamistiske skoling. Akkari blev efter tiden i Aalborg en af Danmarks mest kendte imamer, men opgav i kølvandet på Muhammedkrisen sit islamistiske ståsted og tog i 2014 et endeligt opgør med sin fortid, da han udgav bogen Min afsked med islamismen – Muhammedkrisen, dobbeltspillet og kampen mod Danmark, hvor også hans tid i Aalborg-moskeen berøres.

Terrorrygte efterforskes 

De kilder, som Trykkefrihed har talt med, vurderer det i lighed med politiet ikke som sandsynligt, at Ali Fadi Fakhro skulle have haft planer om et terrorangreb. Der skulle derimod være tale om et rygte, som nogen har startet efter, at han forsvandt.

Der er heller ingen islamistiske indslag på den del af Fakhros Facebook profil, der er offentligt tilgængelig. Ifølge Trykkefriheds oplysninger skulle Fakhro i sin sidste tid have haft problemer med et eskalerende stofmisbrug.

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket, hvem, der står bag rygterne om terror mod karnevalet.

Til Metroxpress siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi:

”Vi ved godt, der foregår info (om et forestående terrorangreb, red.) på sociale medier, og det er vi ved at efterforske lige nu.” ”Det er alt vi kan sige nu. Vi er ved at finde ud af, hvordan vi skal håndtere de oplysninger.”

Artiklen er oprindelig skrevet for www.trykkefrihed.dk
ANNONSE

2 svar til “Karneval ramt af terrorrygter – afdød hængt ud som mulig terrorist”

  1. KnudMadsen siger:

    Islamisk terrorangreb??? Narrhh, det kan jeg da ikke tro! Tales der ikke om fredens kærlige religion? Det er da vist lidt uretfærdigt, eller noget – – – – – – –
    Hvis det skulle have noget på sig, ville man vel udvise eller interne sådanne farlige elementer, ligesom man afskærmer en bygning der er ved at styrte sammen over folk og fæ?

    • Thor Kidmose siger:

      Ud fra de mange spørgsmålstegn antager jeg du stiller spørgsmål. Der findes mange terrorangreb verden over. Just som definitionerne nogle gange indeholder drab ved Drone som terrorangreb, men langt de fleste opfatter terror som drab på uskyldige mennesker for at fremme en sag, et synspunkt eller skabe frygt. Der findes selvfølgelig en masse terror der er statsstøttet og således mere er angreb på fjender / regioner som fx Ruslands støtte til forskellige aktivitteter i Ukraine med flere. Der findes også terrorister der påstår de dræber for Islam. Da mange vestlige lande, herunder også Danmark, er i krig med nationer hvor de fleste er muslimer har vi en naturlig frygt for terrorister som dræber for Islam. Da vi således er oplagte mål. Vi har som nation allerede indført alverdens overgreb på frihedsrettighederne i forbindelse med bekæmpelse af terrorister. Vi har således hemmelige domsstole just som de fleste diktatorstater. Men selvom mange sikkert gerne ville indespærre alle fra tvind, hells angels eller trykkefriheds organisationerne så er det hverken lovligt, klogt eller nyttigt.