Nyt

En mand i 45-årsalderen blev alvorligt mishandlet, da han forsøgte at gå imellem hvad Aftonbladet betegner som «ungdomsuoverensstemmelser» i parkeringshuset i indkøbscentret ”Mall of Scandinavia” i Stockholm. «Ungdomsuoverensstemmelserne» bestod af en stor bande som gik løs på en yngre mand.

– Der har været en form for slagsmål i et parkeringshus. Det er ordensvagter, der tidligere har haft store problemer, som har grebet ind, sagde Peter Asp fra politiets regionscentral i Stockholm.

En mand i 45-årsalderen mishandledes svært med spark og slag og lå bevidstløs på slagmarken. Han førtes med ambulance til sygehuset.

– Han ligger stadig på sygehuset og er svært mishandlet. Indtil nu er der ikke oplysninger om at det skal være livstruende, sagde Johan Wernesten, vagthavende forundersøgelsesleder ved politiet, lørdag morgen.

ANNONSE

Senere bekræftede politiet at skaderne ikke var livstruende. Anledningen var et slagsmål, hvor en større gruppe angreb en yngre mand i P-huset.

– Så gik den ældre mand imellem og kom helt galt af sted. Han har fået voldsomt med slag, det er ikke bare en sædvanlig mishandling, siger Johan Wernsten.

Politiet pågreb to 16-årige, men løslod den ene. De søger yderligere et større antal mistænkte gerningsmænd.

Oplyste svenskere læser mellem linjerne i Aftonbladet:

  • Hvis slagsmålet havde været mellem to personer kan det have været hvilken som helst etnicitet. Nu var det masseslagsmål og så er det ikke svenskere. For 6-8 svenskere slås aldrig i et p-hus.
  • Alle som har været i ”MoS” ved at der stort set kun er perkere der. Synd for et ganske fint center, men det ser ud til at ende som en ligkiste, hvor man selvfølgelig ikke kan komme længere. Hvorfor bliver folk forundrede over at vi får mellemøstlige forhold her, når vi selv importerer Mellemøsten? Er det ikke hele pointen?
  • Ikke uledsagede. Anden Generations berigere. Hele ”Mall of Scandinavia” er fandeme som et eneste stort fattigmands-Dubai.
  • Folk som ikke kender til dette Center skal vide, at det er fuldt af børn med fuldskæg/ -folk fra Mellemøsten. Det kunne ligeså gerne være i Islamabad.

Det lokale politi siger at de har en løbende kontakt med ”Mall of Scandinavia” om ungdomsbanderne i indkøbscenteret. Problemerne tiltager i skoleferierne, siger politiet.

– Der ses et problembillede, hvor der opbygges ungdomsbander, som af forskellige årsager havner i konflikt med hinanden. Problemet tiltager betydeligt i helligdagene, siger Johan Wernsten.

Historier som dette gør, at folk kvier sig ved at hjælpe andre i udsatte situationer. Vi lukker hellere øjnene og går videre, mens samfundet ramler omkring os.

Aftonbladet

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Læs også

Læs også