Nyt

Tysk politi anholdt onsdag morgen sammen med antiterrorkorps den 31 årige tjetjener Magomed-Ali C for planer om et terrorangreb i Tyskland.

Magomed-Ali C har længe været overvåget af de tyske myndigheder som islamist og såkaldt “Gefährder” som betyder, at vedkommende er mistænkt for, at være i spektret for, at ville eller kunne begå terror.

Magomed-Ali C skulle være kommet i moskeen Fussilet i Berlinbydelen Moabit som også blev frekventeret af Anni Amri der begik lastbilangrebet i Berlin.

Sammen med en nu i Frankrig anholdt Clément B skulle de to havde planlagt et endnu ikke-specifikt terrorangreb i Tyskland med så mange døde som muligt.

Clément B blev anholdt den 18. april 2017 i Marseille for planer om et terrorangreb i Frankrig sammen med en yderligere medsammensvoren. Ved anholdelsen var han i besiddelse af skydevåben og tre kilo TATP som er et sprængstof.

Igennem overvågningen af Clément B er der blevet skabt formodning til en forbindelse til den nu anholdt islamist i Tyskland og at begge skulle have planlagt et terrorangreb i Tyskland. Pga. en ikke-nærmere præventiv indsats skulle dette være forhindret. I 2016 skulle der således havde befundet en mængde sprængstof i Magomed-Ali Cs lejlighed i Berlin

ANNONSE

Ved gennemgangen af lejligheden onsdag kunne myndighederne konstatere det ikke fandtes i den mere.

Berliner Morgenpost

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet