Nyt

Multikultur bliver til monokultur i Oslo. Det er intet, der slår profetens navn i popularitet i den fejlslagne “flerkultur”. Mohammad (med variantioner over stavemåden) var det mest populære drengenavn i Oslo i 2013. Og i 2014. Og i 2015. Og i 2016. Ja, helt siden 2007 har Mohammad været det mest populære drengenavn at give nyfødte i Oslo.

Men det er ikke kun blandt de nyfødte,  hvor Mohammad slår mest igennem, det gælder faktisk hele den mandlige del af befolkningen Oslo hvor Mohammad nu er blevet det mest udbredte navn.

– Det er meget spændende, siger Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå til NRK.

Er det? Hvordan kan det være spændende at udskifte en befolkning med stor navnevariation (og fantasi) med en monokultur? Og hvis det var så spændende, så burde man i det mindste have formået at presse det mest populære drengenavn i landets hovedsat ind på kortet, ikke sandt SSB? Nej, det blev vel for trangt mellem alle dem, der hedder William. Man må jo prioritere, trods alt.

ANNONSE

Det ser ut til å være et kronisk problem hos SSB:

I 2013 er  Mohammad ikke engang nævnt. Burde Jørgen Ouren i SSB ikke skrive noget spændende om, at vi er gået fra Johnny, Tommy og Ronny fra Stovner til Mohammad fra Stovner? På  mindre end 20 år?

Men for Aftenpostens vedkommende, så må det siges at være et langt skridt fra 2014, hvor de formåede at skrive en hel artikel, hvor de undlod at nævne, at Mohammad var det mest populære drengenavn i Oslo.

Aftenposten går all in til med en generalisering:

«Alle» i østkanten hedder Mohammed

I bydelene Grorud, Bjerke, Stovner, Alna, Søndre Nordstrand og Gamle Oslo er Mohammad eller Mohammed det klart mest populære guttenavnet. Det viser tall Aftenposten har bestilt fra Statistisk sentralbyrå.

Både i Stovner, Alna og Søndre Nordstrand bydel er det nesten tre ganger så mange i 2016-kullet som heter Mohammed som nestemann på listen. Navnebrødrene til den muslimske profeten er også i toppsjiktet på St. Hanshaugen, Grünerløkka og Nordstrand.

Alle, der ikke hedder Mohammed på østkanten burde føle sig dybt krænket. Især dem som hedder Ali og Ahmed. Johnny, Ronny og drengene bliver jo som bekendt ikke så nemt krænkede. Og de er vel også flyttet fra Stovner nu, de fleste af dem….

Aftenposten

ANNONSE