Nyt

Lørdag aften blev to mænd skudt i Malmø – den ene døde senere af sine skader, den andens tilstand er fortsat kritisk. Malmø lægger allerede nu an til endnu en ny rekord i 2017 i antallet af drab.

Den døde blev fundet i en bil, der var crashet og kørt ind i flere parkerede biler, den sårede mand blev fundet i en lejlighed i nærheden af bilen. Politiet mener, at begge mænd er skudt uden for huset.

– Jag hörde fem snabba skott. Först tänkte jag att det var fyrverkerier, men sedan förstod jag att det var någon som sköt, udtaler et vidne til Aftonbladet.

Politiet modtog alarmen klokken 22.13

Den bil som den sedan avlidne mannen hittades i står innanför avspärrningarna mitt i vägbanan på Kronetorpsgatan. Den står på snedden och verkar ha kraschat in i ett antal parkerade bilar och har fortfarande lysena igång.

Påkørslen er sandsynligvis sket i relativ høj fart har troligtvis skett i relativt hög hastighet då en av de parkerade bilarna har vridits runt så att dess en framhjul hamnat uppe på trottoaren.

– Vi utreder vilken del bilen har spelat i det här dramat, sier Calle Persson, pressetalsmann i politiet i region Syd.

En mand, der er kendt af politiet, står som ejer af bilen, som i øvrigt har fået køreforbud, skriver Sydsvenskan.

Fem drab på ni uger

Det er det femte drab i Malmø i år, og dermed  har byen overgået drabstallet på samme tidspunkt sidste år. I 2016 satte Malmø drabsrekord med elleve drab. Hvis byen holder drabskadencen, vil dette tal blive langt højere i år; nærmere 30.

Til sammenligning blev der i hele Danmark begået 49 drab i 2016. Malmø er på størrelse med Aarhus.

Politiet har udarbejdet en efterretningsanalyse med en prognose der indikerer, at mordbølgen i Malmø vil fortsætte i 2017, fortæller en politikilde til Sydsvenskan.

Næsten hver uge vil have sin egen skudepisode, regner politiet med.

Sydsvenskan: Polisens hemliga analys: Mordvågen fortsätter

Ofrene er i 20´erne

Skudofrene er identificeret og de er begge i 20´erne. Politiet vil ikke oplyse, om de er kendt af politiet.

En beboer i området siger til Aftonbladet, at han hørte fem skud i hurtig rækkefølge.

– Först tänkte jag att det var fyrverkerier, men sedan förstod jag att det var någon som sköt och då gick jag ut.

Personen så tre mænd forlade gerningsstedet.

– Jag såg en kille springa mot Sege park och hur två killar sprang söder ut på Kronetorpsgatan. Sedan kom en bil i full fart och körde norrut på Kronetorpsgatan. Den höll hög fart, säger vittnet.

Ali, som arbejder på en restaurant i området, siger til Aftonbladet, at det normalt er en fredelig bydel.

– Tyvärr har det blivit normalt med mord i Malmö. Det som är onormalt är att det har hänt här. Segevång är ett ganska lugnt område med trevliga människor. Det är nästan så att alla känner alla här, säger han.

– Jag har jobbat här i 13 år och ingen har någonsin blivit skjuten här på Segevång. Jag tror att detta har att göra med de andra skjutningarna som varit i Malmö nu. Det här känns hemskt.

Politiet har indledt efterforskningen med udgangspunkt i drab og drabsforsøg. Ingen er pågrebet.

 

Aftonbladet: Två män skjutna i Malmö – en död

Sydsvenskan: En person död och en allvarligt skottskadad på Segevång

 

ANNONSE