Nyt

3. januar, kl 3.30: Ung kvinde skudt og alvorligt såret. Kl 20.44: Mand skudt og dræbt. En kugle ramte vinduet i en leilighed, hvor en børnefamilie sad og spiste middag.

Det brager løs i Malmö, og det er ikke kun nytårsraketter. Klokken 3.30 tirsdag blev en 18-årig kvinde fundet skudt og alvorligt såret ved en falafel-restaurant på Västra Kattarpsvägen i Rosengård. Tre mænd er pågrebet, sigtet for drabsforsøg.

Klokken 20.44 fik politiet den næste alarm: En mand var fundet skudt og kritisk såret på en cykelsti nær Docentgatan. Han døde kort efter ankomsten til hospitalet.

En kugle ramte vinduet på en glas-indskærmet altan i en af de nærliggende lejligheder. I lejligheden befandt der sig en familie med tre små børn.

– Det är hemsk. Nu vill vi bara flytta, säger mamman i familjen.

Da skyderiet begyndte, sad de og spiste middag. Ved bordet sad deres tre små børn. Så ramte kuglen altanen, lige ved køkkenvinduet.

– De är rädda nu och kan inte sova. Det är hemskt att det här händer här, säger mamman. – Vad hade hänt om vi varit i det rummet? Om något av mina barn hade varit där?

Mammaen sier de har bodd i området i flere år. Nå vil de flytte.

– Vi vill inte bo kvar. Det känns inte tryggt när man inte kan vara säker i sitt eget hem.

Barnfamiljens lägenhet träffades av kula

polis-mord-malmo

– När polis kom till platsen hittades en mansperson liggande utomhus. Han hade blivit skjuten och föreföll allvarligt skadad, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Lidt før klokken ti blev han erklæret død på hospitalet. Folk på stedet, som hørte skuddene, var ikke i tvivl om situationens alvor.

– Jag hörde många skott, minst fem eller sex. Man hörde direkt att det inte handlade om fyrverkeripjäser. Det lät helt annorlunda, säger en granne alldeles intill mordplatsen.

– Jag tittade ut och såg en man ligga på marken. Han blödde både från huvudet och från nedre delen av överkroppen. Jag pratade med polisen i telefon och erbjöd mig att gå ut och kolla om han hade puls – det hade han inte.

Et vidne udtaler til Expressen, at en mand blev set løbe fra gerningsstedet, men politiet har foreløbig ingen øjenvidner til skyderiet.

Politiet har afspærret området og indledt efterforskningen, hvilket i sig selv er lidt af en bedrift, da det svenske politi er så overbebyrdede og underbemandede, at de kriminelle i vidt omfang har frit spil: Politiregion Syd havde i november således 26 uopklarede mord liggende på skrivebordet – med skrigende mangel på kompetente efterforskere. Og krisen er værst i Malmö med elleve mord og en akut mangel på rutinerede efterforskere, som ved hvordan en mordefterforskning skal føres.

Statsadvokat: – Politiet i Malmö i ferd med å kollapse

Ikke desto mindre har politiet sendt mandskab til hospitalet for at «hantera utredningsarbetet där», hvad det så eller måtte betyde al den stund, at offeret jo er død.

Sent tirsdag aften var der fortsat ikke pågrebet nogen for drabet i Docentgatan.

I skrivende stund er der endnu ikke gået et døgn efter skuddene mod kvinden. Der er derfor risiko for, at titlen på denne artikel er uaktuel, når den bliver læst.

ANNONSE

Opdatering kl. 01.24:

Kort før før midnat blev der skudt mod en lejlighed i Påskliljegatan på Holma i den sydlige del af Malmö.

Der skal være blevet affyret flere skud mot flere værelser i lejligheden. Det er indtil videre uklart, om der er kommet nogen til skade i forbindelse med skyderiet, skriver Sydsvenskan: Lägenhet beskjuten på Holma

Opdatering 4. januar kl. 03.23:

En buschauffør slog kort før midnat alarm, da den bus han kørte blev beskudt i Munkhättegatan. Ingen mennesker blev ramt, hvilket sandsynligvis skyldes, at der ikke var passagerer i bussen. Det er endnu uvist, hvor mange skud, der blev affyret mod bussen, men politiet behandler sagen som et morforsøg,  skriver Sydsvenskan. Det er næsten trivielt at nævne, at politiet ikke har pågrebet mistænkte eller i det hele taget har spor at gå efter.

 

 

Sydsvenskan: Man skjuten till döds på cykelväg på Hermodsdal, http://www.sydsvenskan.se/2017-01-04/chauffor-beskjuten-i-bussen

Expressen: Man död efter skottlossning

Document: https://www.document.dk/2016/11/24/svensk-politi-frit-fald-efterforskning-ikke-indledt-drabssag-doegn/

ANNONSE

Mest læst