Nyt

Malmøs politimester Stefan Sintéus – stillbillede fra Youtube

 

Svensk politi er bekymret over udviklingen. På 16 dage er elleve personer skudt og fem dræbt – bare i Malmø.

Der er stor risiko for at uskyldige bliver dræbt når der skydes i gaderne. De kriminelle bander bekymrer sig ikke engang om de bliver genkendt. Malmøs politimester Stefan Sintéus siger til Sydsvenskan:

– De här personerna är svåra att hantera, i de här leden är de beredda att gå långt. Vilket vi ser i skjutningarna på Drottninggatan och i Nydala. Man skjuter på dagen och man skjuter i publik miljö. Man struntar i stort sett i om man blir röjd eller igenkänd, säger Stefan Sinteus.

De kriminelle indvandrerbander er ude i indbyrdes opgør, siger Eva-Gun Westford fra politiet i Region Syd:

– Vi är bekymrade för vi ser ju en eskalering individer emellan och det är nästintill omöjligt för oss att brottsförebygga bort detta. Det här är personer som är kränkta sinsemellan och det är otroligt svårt för oss att undvika detta. Det är en svår situation som vi naturligtvis ser mycket allvarligt på, säger Eva-Gun Westford på polisen i Region Syd.

ANNONSE

Politiet kan ikke drive forebyggende arbejde eller dialog mellem bander, som skyder og dræber hinanden på åben gade. Tiden for den naive dialog er ovre – den skulle aldrig være begyndt. Det handler om de hårde realiteter som penge, narkotika og territorium.

To mænd på henholdsvis 21 og 23 år blev arresteret tirsdag aften efter skyderiet i Malmø, hvor en mand blev dræbt og en anden hårdt såret.

Aftonbladet melder at tre mænd blev skudt og at to af disse døde i Örebro tirsdag. De blev skudt af en gerningsmand på knallert. Han skal være den hårdt sårede og er også anholdt af politiet. I mellemtiden jagter politiet andre personer i forbindelse med skyderiet.

– Vi jobbar med full styrka, sier Eric Marcusson fra politiet i region Bergslagen.

Sydsvenskan  Aftonbladet

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid