Nyt

Problemerne med de unge muslimske mænd er ved at gå op for Europa. JP.dk har læst Aftonbladet der har fået fat på aktstykkerne om udsendelse af 13 afghanere.

Historien er ikke enestående. Den indgår i et mønster, hvor ballade nytårsaften og overfald på kvinder indgår. For svenskerne gør det fortsat ondt.

De svenske myndigheder gav i fjor ophold til 150.000.

13. december skulle hele 13 udviste afghanere sendes ud af Sverige, og til det formål skulle 28 vagter holde styr på dem under den lange flyvning. Den svenske avis Aftonbladet har fået aktindsigt i en rapport om udvisningen og talt med personalet i den svenske Arlanda-lufthavn, og begge dele afslører, at det kom til voldsomme scener, da afghanerne ventede på deres fly. Flere gjorde så stor fysisk modstand, at de måtte fikseres, mens nogle også kom med seksuelle trusler mod nogle af de kvindelige vagter. Flere gange, både i lufthavnen og på flyveturen forsøgte nogle af de udviste at etablere deciderede oprør mod vagterne, og det kom en enkelt gang til slagsmål. Det lykkedes dog at sende afghanerne hjem, men udvisningen af dem har vakt kritik, fordi nogle organisationer ikke mener, at Afghanistan er sikkert at sende folk tilbage til.

 

JP.dk

 

Billedet: Nytårsaften i Dortmund

 

ANNONSE