Nyt

Facebookgruppen ”Hopp til Kabul” har ambition om at stoppe udvisninger til Afghanistan. Gruppens administrator er Ingrid Broms, en 31-årig sygeplejer som har engageret sig i afghanernes sag. Her poserer hun med sex-dømte Arif Moradi.

Ingrid Broms er de afghanske flygtningebørns talskvinde i Sverige. Arif Moradi har nu fået opholdstilladelse, til trods for at han for nyligt blev dømt for seksuel chikane mod en 14-årig pige på en konfirmandlejr.

Nyheden om Moradis opholdstilladelse har vakt stor glæde blandt hans beundrere: midaldrende kvinder som i stor grad er knyttet til Socialdemokraterne.

«Jeg græder af glæde, en lettelse som fylder mit hjerte», skriver en af dem på Facebook.

Migrationsdomstolen i Stockholm besluttede for et par uger siden at give Arif Moradi både opholdstilladelse og flygtningestatus, rapporterer Samhällsnytt.

For at underbygge sin ansøgning, havde den sexdømte afghaner blandt andet vedlagt et billede i ansøgningen til domstolen. På billedet hilser han på statsminister Stefan Löfven.

Statsminister Stefan Löfven hilser på Arif Moradi.

Påstår han er blevet kristen

Han oplyste også at han er konverteret til kristendommen.

Migrationsverket har tidligere konstateret, at Moradi åbenbart ikke var «konverteret til kristendomen som følge af en ægte kristen overbevisning». Alligevel vælger Migrationsdomstolen altså nu at give ham opholdstilladelse.

Afghaneren, som er blevet hyldet i en række svenske medier som talsperson for såkaldte flygtningebørn, fik afslag på sin asylansøgning allerede i oktober 2015. Han har søgt asyl med forskellige identiteter og forskellige fødselsdatoer i både Sverige og flere andre europæiske lande.

ANNONSE

Ingrid Broms og Arif Moradi.

Sex-angreb mod 14-årig konfirmand

I oktober 2017 blev han dømt for seksuel chikane overfor en 14-årig pige på en konfirmandlejr. Den afghanske mand kastede sig over hende, satte sig overskrævs på hende og forsøgte at flå hendes tøj af. Det lykkedes dog pigen at vride sig fri og låse sig inde på et toilet.

I forbindelse med retssagen fik Arif Moradi stærk støtte af en stor gruppe midaldrende og ældre kvinder som har engageret sig i de såkaldte flygtningebørn. I «fanklubben» er der flere personer fra eliten i Socialdemokraternas lokalafdeling i Söderköping.

Ønsker at pigen skal blive ramt af hævn

På Facebook anklagede flere af kvinderne den 14-årige pige for at have løjet om overgrebet. Flere af dem gav udtryk for, at pigen burde rammes af hævn.

Ifølge Samhällsnytt blev Moradi så sent som i november taget i forvaring i forventning om snarlig udvisning. Men Migrationsverket slap ham på fri fod i februar «med henvisning til bland andet Moradis popularitet i sociale medier».

Migrationsverkets beslutning om at give Arif Moradi opholdstilladelse og flygtningestatus bliver mødt med glædesudbrud blandt afghanerens beundrere.

Græder af glæde

«Jeg bliver rørt til tårer, begynder at græde af både glæde og lettelse, lykkelig, bare der ikke er nogen i nærheden, vil ikke have at de skal glo. Samtidigt har jeg bare lyst til at stille mig op, skrige af mine lungers fulde kraft, HAN HAR FÅET DEN NU, SIN OPHOLDSTILLADELSE, og jeg ved at intet kan stoppe ham nu», skriver en støtteperson på Facebook, og fortsætter:

«Vi samles i dag, og vi er mange. Jeg føler taknemmelighed, glæde. Lykke. Han er lykkelig. Det er nok for mig. Vi andre deler hans lykke, vi deler hans glæde.»

Samhällsnytt: BEKRÄFTAT: Sexbrottslingen Moradi får stanna i Sverige

Fria Tider: Vänsterkvinnor «gråter av glädje» när sexdömde Arif Moradi får stanna i Sverige

 

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE