Nyt

Hossein Muhammadin. Foto: privat.

35-årige Hossein Muhammadin skulle lørdag udvises fra Sverige, men udvisningen blev stoppet før flyet lettede.

Den svenske avis Dagen skriver, at udvisningen blev stoppet, fordi den voksne mand «græd hjerteskærende og uhæmmet».

Hossein Muhammadin havde søgt asyl, men fået afslag. Muhammadin hævder at være kristen konvertit, men myndighederne tror ham ikke, og har derfor bestemt at han skal udvises.

Lørdag skulle han flyves til Afghanistans hovedstad Kabul, men flyvningen blev afbrudt før flyet var lettet fra jorden. Grunden var, ifølge en ven fra den pinsemenighed Muhammadin tilhører, at han følte sig utilpas.

– Vi tror, at det var panikangst han ramtes af på flyet. Han græd hjerteskærende og råbte og skreg, så de måtte bære ham ud af flyet, siger vennen Rolf Wernersson til Dagen.

Anden gang udvisningen mislykkedes.

Afghaneren er nu sendt tilbage til modtagecentret i Kållared udenfor Göteborg. Hans venner fra Lidköping pinsemenighed vil gøre alt de kan, for at hans asylansøgning skal blive genoptaget.

– Nu vil vi forsøge at finde på noget vi kan gøre, for at han kan blive i Sverige. Måske kan vi bruge hans dårlige psykiske tilstand som en ny grund, siger Rolf Wernersson.

ANNONSE

Dagen skriver at Hossein Muhammadin også blev forsøgt udvist i april, men at også det forsøg mislykkedes – formentlig på grund af en gruppe hidsige aktivister. Document skrev om aktionen: Tumulter da demonstranter prøvede at hindre udvisning

Muhammadin har anket beslutningen om udvisning flere gange.

 

ANNONSE