Kommentar

Fredagens nyhed om at Hillary Clinton er sat under ny efterforskning kunne ikke være kommet på et mere strategisk tidspunkt. Netop da Hillary-staben troede at sejren var i hus, detonerede bomben: Der var fundet nyt materiale mod hende og det stammede ikke fra wikileaks, men fra Huma Abedin og Anthony Weiners laptop.

Dermed blev to skandaler knyttet sammen og Weiners bizarre sex-historier er uimodståelige for alle medier. De samme medier, der har pisket Trump med kvindehistorier, kaster sig nu over Hillary og Abedin/Weiner.

Det var som en billardkugle, der rammer out of the blue og får keglerne til at tage en helt ny retning. Demokraterne forsøger desperat at standse dem, men de gjorde det på den forkerte måde: Ved at gå i struben på James Comey.

ANNONSE

Når det samtidig kommer frem, at justitsminister Loretta Lynch havde lagt stærkt pres på Comey om ikke at sende brevet til Kongressen, bliver intensiteten lidt for synlig: Det handler ikke om at følge spillets regler, men om at beskytte Hillary.

Dermed blotlægger de sig selv, og risikerer at vælgerne drager helt andre konklusioner: Burde en justitsminister ikke være mere optaget af at beskytte lov og ret end en korrupt politiker?  Det er Comey, der bliver stående tilbage som Gary Cooper i High Noon.

Demokraterne viser, at de har taget patent på definitionen af lov og ret. Det er til enhver tid det de gør. Selv når deres kandidat afsløres som korrupt og en sikkerhedstrussel mod USA.

Det er ufattelig, at demokraterne overhovedet kunne finde på at lade Hillary stille op til valg. Clinton-ægteparrets synderegister er så fuld af skandaler, at det i sig selv burde ekskluderet hende. Den senere tid er afsløringerne vokset. E-postserveren er bare en lille del. Bill og Hillary har brugt State Department og Clinton Foundation som brikker i et spil, hvor de har malket regeringer og selskaber for penge. Hvis de ville være med, skulle de indbetale store summer eller engagere Bill som foredragsholder til skyhøje honorarer.

Alligevel står hun der og taler om Trump som de riges repræsentant. Hun, der har talt som en insider til Goldman Sachs. Hun taler om hans kvindesyn. Hun der har taget penge fra Saudi-Arabien, Qatar og en række andre Golf-stater.

Clintons hykleri kender ingen grænser. Men det gør vælgernes kvalme.

De har simpelthen fået nok. Skulle hun alligevel blive valgt, vil processen mod hende gå sin gang. Alle husker hvordan Bill måtte gå af i vanære. Ønsker de fire år hvor Hillary slæbes gennem sølet?

Valgkampen har kostet dyre lærepenge. Vælgerne har forstået at medierne ikke er til at stole på. De danske medier har skamløst svinet Trump til og drevet kampagne for Hillary.

Det er simpelthen for dumt. Tror de problemerne forsvinder, hvis de vinder?

Establishment spiller va banque med demokratiet og samfundets interesser. De opfører sig som autoritære regimer. De vil bluffe sig til sejr.

Kejseren er mere nøgen nu end nogensinde før.

 

 

ANNONSE