Nyt

Billedet: Smilet er falsk. Intet stemmer. Amerikanerne er trætte af Clinton-parret. De orker ikke en ny præsident, der skal trækkes gennem en endeløs proces. Selv er Hillary ude af stand til at korrigere kursen. Hun taler uinspireret og på repeat om sin store indsats for børn og familier. Det klinger hult.

Momentum i valgkampen arbejder mod Hillary. E-postserveren er ved at udløse et skred og det er ved at gå op for amerikanerne, at der er langt flere end blot Hillary, som er involveret i den: Bliver hun bliver valgt, vil processen mod hende komme til at trække ud i lang tid – måske hele hendes præsidentperiode. Det vil lamme administrationen, som det skete under både Bill og Nixon.

Derfor har Trump vinden i ryggen. Rollerne er byttet om. Nu er det ham, der kan sidde rolig og mærke vandet løfte båden.

Serveren er Hillarys egen fejl. Men det handler om noget langt større. Det handle om Clinton-stiftelsen og pay to play. Da Hillary forstod, at hun ville blive udenrigsminister af navn, men ikke af gavn – for det ville Obama selv være – forvandlede hun State Department til en del av parrets ambitioner. Det er blevet hævdet, at hun besøgte 19 forskellige lande uden nogen konkrete resultater. Det er ikke helt korrekt. Hun skaffede kontakterne til the Clinton Foundation. Dem som ville have noget ordnet i Washington – møde hende eller andre i administrationen – skulle først betale indgangsbilletten til Clinton Foundation. Det gjaldt også foredrag til Bill.

ANNONSE

Vi hører de mest fantastiske historier om Bill, der fløj til Adis Abeba for at spille saxofon på en natklub for 6 millioner dollar.

En stor skandale består af mange dele. Hillary og Bills Incorporated er så ambitiøst, at det involverer utallige mennesker. Når de i desuden vælger at operere ved siden af loven, dvs. med en privat server, har de lagt hovedet på blokken.

Øksen er på vej ned.

Det momentum hun havde er standset av Huma Abedin og hendes ægtemand Anthony Weiner. Ham kender amerikanerne som en freak. At han havde 650.000 e-mails på sin laptop fortæller amerikanerne, at det her er ude af kontrol. De har lært at der i løbet af to dage i november 2010 blev gjort 10 forsøg på at trænge ind i Hillarys server. IT-ansvarlig Bryan Pagliano varslede Justin Cooper, der arbejdet for Bill. Cooper varslet Secret Service. Dermed var flere grene av regeringen indblandet allerede i 2010.

Vælgerne hører om cronyism: Justitsministeriets forsøg på at beskytte Hillary. De har indset, at det her er stort og de er godt trætte af Clintons.

Hun mangler evnen til at tage kritik til sig. Det har altid været hendes svaghed. I stedet angriber hun. Men hun har også gjort det for at forsvare ægtmandens utroskab. Hun har sat sin troværdighed på spil for at redde hans skind.

Da Lewinsky-sagen begyndte at rulle, kaldte hun den for en “vast rightwing conspiracy”. Hun har gentaget samme trick idag, men det virker ikke længer.

Når hun gentager, at Trump har sagt nasty things om kvinder og groped them, husker vælgerne Bills utroskaber og endnu værre: hans løgne.

Amerikanerne er trætte af Clintons.

ANNONSE