Tavle

Efter at Cassius Clay jr. konverterede til islam og tog navnet Muhammad Ali, blev han medlem af Nation of Islam. Ali fungerede som talerør for denne racistiske, dybt antisemitiske bevægelse. De hadde meget til fælles med KKK, og hadde jevnlige møder. I 1975 talte Ali endog på et KKK-møde, og briskede sig om oplevelsen efterpå:

It was a helluva scene, all those white goons around the bonfire. And me on the platform noticed these goons were talking. I said, black people should marry their own women. I said “bluebirds with bluebirds, redbirds with redbirds, pigeons with pigeons, eagles with eagles; God did not make any mistake!” They said “Yeeeah! Now you teach those niggers, and we’ll be all right”…
Mere om Muhammad Ali her: Da Amerika (les: Vesten) ble imot seg selv

 

Telegraph

ANNONSE

Ét svar til “Muhammad Ali samarbejdede med Ku Klux Klan”

  1. […] Om Muhammed Alis samarbejdede med KKK her […]