Nyt

Et schweizisk gymnasium har forårsaget tumult ved at tillade to muslimske drenge ikke at ryste hånden til kvindelige lærere – en fælles hilsen i schweiziske skoler. Drengene havde fortalt skolen i den lille, nordlige by Therwil at deres tro ikke tillader at røre en kvinde udenfor deres familie.

Justitsminister Simonetta Sommaruga udtalte: “At ryste hænder er en del af schweizisk kultur og dagligliv.” En lokal lærerforening sagde fritagelsen diskrimineret kvinder.

Therwil, en by på 10.000 mennesker i kantonen Basel-Land, endte dermed i sentrum af en national debat om schweizisk identitet. En lignende sag er blevet rapporteret andre steder i regionen.

Efter Køln-overgrebene er det flere tegn på at vanlige mennesker ser vigtigheden af at forsvare europæiske normer. Nylig nægtede stewardesser at efterfølge en befaling fra Air France, at iklæde sig hijab på flyvninger til Iran.

 

http://46.101.88.69/2016/04/05/schweizisk-vrede-mod/

ANNONSE

Ét svar til “Schweizisk vrede mod muslimsk håndtryk-undtagelse”