Nyt

Historien er afetnificeret, men alt indikerer, at Lines 10-årige dreng er offer for den inkluderende folkeskole i et multikulturelt samfund. Fra TV2 Online – 10-årig havde blod i urinen efter voldsomt overfald på skole – fire elever bortvist.

“- Det værste var at opleve, hvor rystet min dreng var, da han skulle fortælle historien. Hans stemme dirrede, han rystede og græd, siger Line Roneklint Wiuff.

Sønnen går i 4. klasse på skolen, der ligger i Snekkersten, og havde i et frikvarter forsøgt at forsvare en klassekammerat, der fik sparket sand i hovedet af flere ældre drenge. I stedet satte de nu i jagt på den tiårige rundt i skolegården og inde på skolen.

– Han fortalte, at han var blevet slået, sparket og én af drengene havde taget tilløb og var hoppet på ham. Mens han flygtede, havde de forsøgt at lave flyvespark efter ham, og inde på skolen fik han en lussing, fortæller Line Roneklint Wiuff. …

To kvindelige lærere på skolen blev også slået og sparket, da de forsøgte at stoppe drengene.

[…]

Flere forældre, som TV 2 har talt med, fortæller, at torsdagens episode langt fra er enestående på den nordsjællandske skole. De beretter om et miljø med trusler, vold og utryghed helt ned i de mindste klasser.

– I nogle tilfælde kan det nærmest beskrives som tæskehold, hvor elever fra de små klasser henter større familiemedlemmer på skolen. Så fastholder de store elever de mindste, mens deres mindre søskende slår dem, fortæller Jakob Eriksen, der har en søn i 1. klasse.

Han er forældrerepræsentant i klassen, og flere forældre har uafhængigt af hinanden fortalt ham om lignende historier fra deres børn.

Ifølge forældrene, som TV 2 har talt med, trues de små elever med tæsk, hvis de sladrer. En mor fortæller om et barn, der truede med at medbringe en kniv eller pistol i skolen.”

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf