Nyt

Har virkelig Salah Abdeslam, den 10. Paris-terrorist, formået at forblive skjult i Brussel i fire måneder? spør belgierne seg. Den føderale chefsanklager Frederic Van Leeuw forklarer hvordan det var mulig.

– Abdeslam fik hjælp til at holde sig skjult af et stort netværk af venner og pårørende, som holdt sammen gennem narkotikahandel og småkriminalitet, siger den føderale chefanklager i Belgien, Frederic Van Leeuw.

..

– Det var baseret på solidaritet mellem naboer og familier, siger Van Leeuw, som pointerede, at Abdeslam kunne holde sig skjult, selv om politiet modtog 24.000 tip fra offentligheden om de formodede angrebsmænd.

Den belgiske avis La Libre skriver, at Abdeslam kan have skjult sig i en kælder til en lejlighed, som tilhørte hans vens mor, og som ikke har forbindelser til militante.

Det var sådanne forbindelser, som var vigtige for ham på hans flugt snarere end Islamisk Stats netværk.

Abdeslam, som sammen med sin bror var indehaver af en bar i Bruxellesforstaden Molenbeek, skabte et center for mange unge, som ikke var videre interesseret i moskeen.

Men baren blev lukket kort før Parisangrebene på grund af narkotikakriminalitet.

Jihad og narko flyder over i hverandre. Islam og kulturbaggrund er kittet som holder dem sammen. Man forråder ikke sine egne. Den belgiske stat er en fjende af dem begge.

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8527434/venner-hjalp-europas-mest-eftersoegte-med-at-skjule-sig/

ANNONSE

Ét svar til “Som fisken i vandet”

  1. Tommy Nagel siger:

    Man sladrer ikke til de vantro; og da slet ikke med noget men sympatiserer med.