Nyt

En af de mest frygtindgydende oplysninger ved Brussel-terroren var nyheden om at vaktholdet ved atomanlægg var forstærket og ikke-essentielt personale var blevet sændt hjem.

Baggrunden var et 12 timer langt videooptag af hjemmet til en af de mest betrodde personer i belgisk atomindustri. Optaget blev fundet under en razzia af en jihadist-leilighed. Hvad var hensigten med optaget?

Det var brødrene Bakraoui der filmede.

Det ti timer lange opptaket ble gjort med skjult kamera foran den ikke navngitte mannens bolig.

Opptaket ble funnet i desember i forbindelse med en politiaksjon knyttet til Paris-angrepene 13. november. 17. februar bekreftet påtalemyndigheten opptakets eksistens.

Etterforskerne var ikke klar over de to mennenes identitet og visste ikke at de var brødre, heter det videre i artikkelen.

Lige megetsigende er det som skete efter beslaget: Flere medarbejdere blev nægtet adgang eller suspenderet.

Flere medarbejdere ved atomkraftverket Tihange i Belgien nægtes adgang til kraftværket. Efter terroren blev yderligere fire suspenderet.

Suspenderingen settes i sammenheng med terrorangrebene tirsdag, meldte den belgiske kringkaster RTBF torsdag.

Efter en politirazzia i en lejlighed i Brussel-bydelen Forest i forrige, fik syv medarbejdere beslaglagt sine adgangsbevis. Efter terrorangrepene tirsdag, blev yderligere fire personer suspendert.

Et kernekraftværk stoler ikke på 11 av sine medarbejdere. Det sier noget om hvad myndighederne er i stand til når de har kniven på struben. Hvor mange andre sensitive terrormål har medarbejdere som myndighederne ikke stoler på i en krisesituation?

Visse ting blir kommentered, andre bliver forbigået.

Trusselen mot atomkraftværk og trusselen om masseødeleggelsesvåben er de mest alvorlige trusler vi kender. Myndighederne holder en lav profil. Men hvad skal de si hvis det skulle komme et angreb og det viser sig at de har underspilt trusselen for ikke at øge modsætningerne mellem folkegrupperne?

ANNONSE

Er det en grund som folk vil acceptere, eller vil de føle det som et tillidsbrud de ikke kan tilgive?

Da Tjernobyl-ulykken indtraf, sagde norske kernekrafteksperter at man skulle leve som normalt, det var ingen grund til at holde børnene hjemme. Så viste det sig at de selv havde holdt sine børn indendørs.

Man tror nu at meningen var at angribe et atomkraftværk, men at arrestationen av Saleh Abdeslam tvang medlemmerne til at ændre planene.

Jo mer vi hører, jo mindre stemmer billedet af en celle som var i ferd med at blive trevlet op. Det er tvertimod en bredde og dybde i planlæggingen som sier at der kommer mer.

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3507417/Brussels-bombers-DID-plan-attack-nuclear-power-station-police-uncover-12-hours-footage-jihadists-filmed-outside-plant-director-s-home.html

 

ANNONSE

Ét svar til “Jihadisternes nye mål – atomkraftværk”

  1. Mike E siger:

    De er faktisk nemme at beskytte. De er få og der er allerede beskyttelse.
    Det som er svært at beskytte er supermarkeder, skoler, lufthavne, torve etc.