Nyt

 

Den palæstinensisk-belgiske jihad-forsker Montasser AlDe’emeh kommer med en dyster advarsel til Europa i et interview med den velrenommerede Hollandske avis De Telegraaf: «Vi er på vej mod borgerkrig».

AlDe’emeh, som selv er muslim, siger europæiske politikere er naive når det gælder masseimmigration, islam og mislykket integration.

AlDe’emehs advarsel er klar og tydelig: Ved at tillade omfattende indvandring til Europa, risikerer man samtidig at importere borgerkrig. Han anbefaler at stoppe indvandringen for at undgå en forværring af situationen.

AlDe’emeh har en solid baggrund for sine meninger. Han har haft omfattende kontakt med jihadister i Belgien og Holland, han har rejst illegalt sammen med nogen af dem til Syrien i forsknings øjemed, og han har samarbejdet med det belgiske sikkerhedspoliti.

Montasser AlDe’emeh lod skægget gro og drog til Aleppo i 2014 for at interviewe belgiske fremmedkrigere. Foto: Privat

Europæiske politikere er naive når det gælder indvandring og islam. Først må vi vide hvad vi skal gøre med dem som allerede er her, siger AlDe’emeh. Han arbejder også med skoleelever i Bruxelles, og han siger at børnene er til stede i Bruxelles rent fysisk, men at de «mentalt lever i middelalderen».

Eleverne lever mellem to forskellige verdener, og søger deres egen identitet. Så kommer de uundgåeligt i kontakt med radikale islamske ideologier, siger Montasser AlDe’emeh.

AlDe’emeh har skrevet bogen «Dobbeltliv», hvor han forklarer Europas voksende problemer, men også kommer med forslag til løsninger. Han beskriver livet som informant for sikkerhedspolitiet og hvordan det farlige dobbeltliv gjorde at han endte på IS’ dødsliste.

ANNONSE

AlDe’emeh blev interviewet af Aftenposten i sit hjem i Molenbeek i Bruxelles i november 2015. Der sad han og skrev på sin doktorgrad om unge mænd som drog til Syrien for at gå i krig – mens politiets anti-terror grupper ledte efter den eneste overlevende terrorist fra Paris, Salah Abdeslam, et stenkast derfra.

Selv om Montasser AlDe’emeh er kritisk overfor Belgiens manglende integration og ikke mindst politiske partier, som bare er interesseret i muslimer som stemmekvæg, så mener han at det muslimske miljø selv har et meget stort ansvar for at dæmme op for radikaliseringen..

— De muslimske religiøse ledere må argumentere mod dem, der spreder radikalisering. Ofte hører du dem sige om IS eller andre grupper: «De er ikke muslimer». Den holdning er dovenskab. Imamerne må tage debatten. Det nytter ikke bare at fordømme de unge, som bliver tiltrukket af dette, de må argumentere mod deres brug af Koranen og andre tekster, forklarer han.

 

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

Vestens triste eftermæle