Nyt

Selvom George Clooney aldrig færdiggjorde sit journaliststudie på Northern Kentucky University, så har han lækkert hår, og mere kræves der ikke for at blive betragtet som en agtværdig politisk kommentator. “Det er ikke sådan, at de tager til Danmark for at forsøde deres tilværelse. De prøver at undslippe døden.”, sagde skuespilleren om syriske flygtninge under et interview med TV2, der fik overskriften: George Clooney kritiserer dansk smykkelov: Jeg er bekymret.

Bemærk ordvalget. Clooney ‘kritiserer’.

Det er altid højsæson for kritik af Danmark, og søndag gengav BT historien om hvorledes en vært for Fox Business tidligere på måneden havde ‘svinet‘ Danmark for åben skærm. Trish Regan er uddannet i økonomi og historie på Columbia University, men kritik fra højre flanke er irrationel per definition, ikke mindst når hun ligefrem kritiserer velfærdsstaten. Så er hun kontroversiel. I modsætning til Clooney, der postulerer folk flygter for livet gennem 6-7 sikre lande.

Trish Reagan argumenterede for socialismens mangler, og indslaget var spækket med sandheder – Socialism doesn’t work.

“… høje skatter har de masser af i Danmark. Vidste du f.eks., at den danske regering lægger 180 procent skat på alle biler. Dét betyder, at man betaler mere for skatten end for selve bilen. … Selvom bistandhjælp er velment, ødelægger systemet alle initiativer, og det skaber en kultur af afhængighed. Flertallet er afhængige af samfundets gaver, mens de få hårdtarbejdende medlemmer af samfundet betaler for resten.” (Trish Regan ‘sviner’ Danmark)

Når journalister kan spejle sig i synspunktet, er det kritik, bekymring, indignation. Kritikken er seriøs. Når journalister ikke kan spejle sig i synspunktet, er det noget mærkeligt irrationelt. Der svines, der tordnes, der rases ud. I følelsernes vold. Useriøst.

ANNONSE
ANNONSE