Nyt

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti har rystet det politiske Danmark ved at meddele, at partiet trækker sig ud af den klimaaftale, som han var politisk ordfører for for fem år siden. Messerschmidt siger, at partiet ikke længere vil være en del af det grønne vanvid.

Alle de skatter og regler, der bliver tvunget ned i halsen på folk, er ikke længere forenelige med demokrati. Det ødelægger folks hverdag.

Men Messerschmidt kalder nu klimapolitikken for “modbydelig” og “ekstrem” og noget, der har udviklet sig til et “grotesk vanvid”, hvor landets familier bliver gjort “ulykkelige”. Han vil forlade aftalen om klimaloven, hvis et politisk flertal indfører en CO2-skat på landbruget, der fører til dyrere oksekød, lukning af gårde eller skubber produktionen til andre lande.

Det er den symbolske handling bag oprøret, der skræmmer det politiske samfund. Den grønne bølge har domineret politik i flere år, men alle ved, at der er stor utilfredshed under overfladen. DF kan udløse en lavine, hvis udspillet viser sig at give partiet et løft.

Klimaloven kræver, at Danmark skal være klimaneutralt i 2050 og have reduceret udledningen med 70 procent i 2030. På dansk: Det kan ikke lade sig gøre.

Messerschmidt valgte at annoncere kursskiftet i Berlingske, som også er chokeret over udsigterne:

Dansk Folkeparti får næppe held med at ændre den danske klimalov på kort sigt, men det opsigtsvækkende kursskifte kan sagtens sætte sit præg på dansk politik og påvirke forholdene i blå blok i særdeleshed.

Socialdemokratiet har oplevet stor tilbagegang på grund af arrogant politik og er sårbart.

Partierne har konkurreret om at være så tilpasningsdygtige som muligt. Den nye formand for De Konservative, Mona Juul, har bebudet en mere aggressiv klimapolitik. Men hvem kommer til at betale prisen?

ANNONSE

Inger Støjbergs Dansk Folkeparti har kritiseret det grønne skifte, men stadig inden for klimaloven. Nu bliver hun udfordret af DF.

“Klimapolitikken er blevet ren ideologi, hvor det handler om at genere de danskere, som bare gerne vil spise noget kød, og som er glade for at køre i deres dieselbiler. Det har vi besluttet, at vi ikke vil finde os i længere,” siger Messerschmidt.

Kritikere vil sige, at en reduktion på 70 procent inden 2030 er både økonomisk og fysisk umulig. Politikerne må følge trop, hvis de vil fastholde vælgerne.

 

https://www.berlingske.dk/politik/politisk-redaktoer-om-opsigtsvaekkende-interview-med-messerschmidt-noget

ANNONSE