Nyt

Hillary Clintons private epostserver er en langt mer alvorlig affære enn det man fikk inntrykk av til å begynne med. Hillary har lagret topphemmelige offentlige dokumenter, dokumenter som var så høyt graderte at inspektøren for e-tjenster ikke hadde fullmakt til å lese dem.

Det er snakk om 1.300 eposter.

Dett er i seg selv grov uaktsomhet, men for at det skal medføre straffeansvar må Clinton ha visst at hun brøt reglene og gjort det bevisst. Dette finnes det også bevis for. I et tilfelle hvor det var snakk om klassifisert informasjon, skriver Clinton at de skal stryke headingen Topphemmelig, slik at det ser ut som et vanlig dokument.

På toppen av det hele tyder mye på at serveren til Clinton ble hacket, trolig at russerne eller kineserne.

Det er vanskelig å forstå at Clinton kan bli presidentkandidat, langt mindre president. Mannen hennes hadde en lang serie med kvinnehistorier. Det er ikke kriminelt. Men da han løy for åpent kamera om Monica Lewinsky begikk han mened overfor det amerikanske folk.

ANNONSE

Hillary har vist den samme lemfeldige omgang med sannheten. Da det kom frem at hun hadde brukt en privat server til jobben som utenriksminister, forsikret hun at det ikke lå hemmelige dokumenter på den.

“I did not send classified information and I did not receive any material that was marked or designated classified, which is the way you know that something is.”

Grovt tillitsbrudd

Nå er antall hemmeligstemplede dokumenter kommet opp i 1.300. Blant dem er dokumenter så høyt gradert at tilsynet for e-tjenester ikke er klarert for å se dem.

The current news, reported in the Journal and elsewhere, is that her server contained information at the highest level of classification, known as SAP, or Special Access Program. This is a level so high that even the inspector general for the intelligence community who reported the discovery did not initially have clearance to examine it.

Da hun ble spurt om hun hadde slettet materiale på serveren, lot hun som om hun ikke visste hva sletting var. Som kjent var det slettet titusenvis av eposter.

Amerikanerne setter public service høyt. Clinton hadde liten respekt for at hun behandlet materiale på vegne av staten. At hun var tjener, ikke en privatperson som gjorde hva hun ville.

 she directed a staff member simply to erase the heading on a classified document, converting it into “unpaper,” and send it on a “nonsecure” device.

Sammenblanding med Clinton-stiftelsen

I tillegg til sikkerhetsbruddene har FBI funnet tegn på at det var sammenblanding mellom Clinton-stiftelsens donorer og Clintons arbeid som utenriksminister. Donorene ble favorisert. Gaver til stiftelsen ga spesialbehandling i State Department. Normalt kalles dette korrupsjon.

The investigation has now metastasized to include “the possible intersection of Clinton Foundation donations, the dispensation of State Department contracts and whether regular processes were followed” as Fox News’s Catherine Herridge reported Jan. 19, quoting an intelligence source.

Which is to say, the FBI wants to know whether those messages, combined with other evidence, show that donors to the Clinton Foundation received special consideration in their dealings with the agency Mrs. Clinton headed.

Hacket

Etterforskerne tror at Clintons server ble hacket av en utenlandsk makt.

intelligence-community investigators believe it is nearly certain that Mrs. Clinton’s server was hacked, possibly by the Chinese or the Russians. This raises the distinct possibility that she would be subject to blackmail in connection with those transactions and whatever else was on that server by people with hostile intent against this country.

Det er Michael Mukasey som oppsummerer saken så langt i Wall Street Journal: Clinton’s Emails: A Criminal Charge Is Justified
Hillary’s explanations look increasingly contrived as evidence of malfeasance mounts day by day.

Mukasey var føderal dommer fra 1988-2002 og intet mindre enn justisminister i to år fra 2007-2009. Han minner om saken mot David Petraeus. Petraeus var USAs mest berømte firestjerners general, men han falt fra maktens tinde fordi han avslørte hemmelig informasjon til sin elskerinne som skulle skrive biografien om ham. Men: elskerinnen var faktisk etterretningsoffiser i Army Reserve, hjemmevernet. Det hjalp ikke. Øksen falt over Petraeus hode.

Hva da med Clintons sikkerhetsbrudd? De virker langt grovere. Det må være likhet for loven, mener Mukasey. Amerikanerne vil ikke godta at Clinton slipper unna.

Hadde det vært en republikaner som hadde et slikt rulleblad ville han vært korsfestet for lenge siden. Liberale medier holder en beskyttende hånd over Clinton. Men selv ikke de kan redde henne i det lange løp. Saken er for alvorlig og den blir bare mer alvorlig jo mer som kommer for en dag.

ANNONSE