Nyt

FBI-chef James Comey foretog ændringer i den udtalelse han skulle komme med om Hillary Clintons emailserver, som bagatelliserede skandalen, så den ikke medførte strafansvar.

Senatets komite for sikkerhed sidder med kopier af Comeys diverse udkast. Senator Ron Johnson offentliggjorde dem torsdag.

Comey ændrede kategoriseringen af Hillarys handlemåde fra «grov uagtsomhed» til  «ekstrem uforsigtighed». Grov uagtsomhed er det begreb, som loven bruger om handlinger, der medfører straffeansvar. Havde FBI brugt det, ville Hillary være havnet i fængsel. Der var nok at dømme henne for.

One showed language was changed to describe the actions of Clinton and her colleagues as “extremely careless” as opposed to “grossly negligent.” This is a key legal distinction.

Johnson, writing about his concerns in a letter Thursday to FBI Director Christopher Wray, said the original “could be read as a finding of criminality in Secretary Clinton’s handling of classified material.”

“The edited statement deleted the reference to gross negligence – a legal threshold for mishandling classified material – and instead replaced it with an exculpatory sentence,” he wrote.

Udlændinge

I den oprindelige udgave hedder det, at det er højst sandsynligt, at udenlandske magter er trængt ind i serveren.

The original also said it was “reasonably likely” that “hostile actors” gained access to then-Secretary of State Hillary Clinton’s private email account. That was later changed to say that scenario was merely “possible.”

At noget sådant er muligt, er en hypotese, intet andet. Det har længe været antaget, at Kina og russerne var inde på serveren. Der lå mange hemmelige dokumenter.

Volumen

Et andet punkt er omfanget, volumen, af dokumenter på serveren.

The final statement also removed a reference to the “sheer volume” of classified information discussed on email.

“While the precise dates of the edits and identities of the editors are not apparent from the documents, the edits appear to change the tone and substance of Director Comey’s statement in at least three respects,” Johnson wrote Thursday.

That includes, Johnson said, “repeated edits to reduce Secretary Clinton’s culpability in mishandling classified information.”

Bagatelliseringen af Hillarys emailserver blev gjort flere måneder før efterforskningen var kommet til en konklusion. Hillary fik også lov at diktere betingelserne. Hun fik sine nærmeste mederbejdere Cheryl Mills og Huma Abedin med til afhøringen, som blev foretaget af ingen ringere end FBI-agent Peter Strzok.

Den samme Strzok skrev i august en besked til sin elskerinde, FBI-advokat Lisa Page, hvor han nævnte et møde på «Andys kontor» – sandsynligvis næstkommanderende Andrew McCabe – hvor han siger, at de for en sikkerheds skyld må foretage sig noget, så Trump ikke bliver valgt, hvor usandsynligt det end er.

ANNONSE

Det var Strzok, som også havde kontakt med den britiske eks-agent Christopher Steele om mappen på Trump, som var bestilt og betalt af Hillary. Strzok er «all over the place». Han interviewede Hillary og han afhørte Michael Flynn. Flynn blev tiltalt og Hillary gik fri.

Bob Mueller havde Strzok i sit team, indtil den interne kontrol i justitsministeriet fik alle de beskeder, han havde udvekslet med Lisa Page, 10.000 i alt. Fox News fik fat i 400 af dem, og alene disse giver grundlag for at sige, at de to udviste en fjendtlighed mod Trump, som gjorde dem uegnet til at have noget som helst med ham og hans administration at gøre.

Når man ved, at Strzok var en nøgleperson, som havde en finger med i alt, får man indtrykket af et stort netværk, som gjorde alt, hvad de kunne for at Trump ikke skulle blive valgt.

Strzok gir udtryk for foragt for den almindelige amerikaner, der er så dum, at han stemmer på Trump.

Men de føler de har mandat til at redde USA. Spørgsmålet er, om det var en plan de fulgte. Hvis det kan bevises, går vi interessante tider i møde.

 

Comey edits revealed: Remarks on Clinton probe were watered down, documents show

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid