Nyt

Wikileaks offentliggjorde en ny bunke av epost fra Hillarys valgkampleder John Podesta mandag. Assange sier de sitter på 50.000 eposter og vil offentliggjøre dem i bolker frem til valget og beyond.

Epostene viser at Hillary er en politiker som sier en ting og gjøre noe annet. Hun er  i ledtog med corporate America, hun meler sin egen kake, og inngår dealer som ikke tåler dagens lys. Hun er alt det de som mistror henne mistenker.

Spørsmålet er: Hvorfor vil Julian Assange og wikileaks ødelegge Hillarys sjanser, når det vil bane veien for Trump?

For naive politisk korrekte liberale er dette ubegripelig. Men trolig hater Assange en corporate America-politiker mer enn Trump. Trump er bare en person, Hillary er et helt system.

Når vi er overlatt til spekulasjoner er det fordi mediene fortier opplysninger som skader Hillary. Med Obama ved roret er også administrasjonen med på mørkleggingen.

Vi hører derfor ikke noe om den rumenske drosjesjåføren, med tilnavnet Guccifer, som hacket seg inn på kontoene til kjente amerikanere, deriblant Bush-familien. Denne historien er som hentet ut av en thriller. Document skrev 6. mai en utførlig sak på Guccifer basert på en kommentar av Kimberley Strassel i Wall Street Journal. Det finnes dyktige amerikanske journalister som følger med. Det krever grundighet. Norske journalister er med skam og melde ikke interessert. Da blir dekningen villedende.

ANNONSE

En arbeidsledig rumensk drosjesjåfør ved navn Marcel Lehel Lazar drev utstrakt hacking av kjente personer under navnet Guccifer. Han lyktes å hacke seg inn på kontoen til Sidney Blumenthal, en rådgiver av Hillary Clinton,  på et tidspunkt da Clinton var utenriksminister.

Lazar fikk tak i epost mellom de to og oppdaget at Clinton, USAs utenriksminister, brukte en privat epostkonto på egen server. Det var like lett for en hacker å bryte seg inn som å stjele sukkertøy fra unger. Lazar sier han fant hundrevis av foldere. Hva gjorde han med dem?

Det er det store spørsmål. Clintons vei til Det hvite hus kan ha blitt adskillig brattere.

Lazar sitter nemlig i amerikansk fengsel. Han ble utlevert ved årets begynnelse. Kimberley A. Strassel har fulgt epostskandalen, og den er nå blitt mye mer interessant.

Blumenthal er en Hillarys nære rådgiver. Han dukker opp i mange sammenhenger. Hvis Guccifer kom inn på hans konto ville han oppdaget kommunikasjonen med Hillary, og dermed ville han oppdaget at USAs utenriksminister brukte en privat, usikret server.

In March of 2013, Guccifer released hacked AOL email correspondence of Clinton crony Sidney Blumenthal, revealing numerous memos he’d sent to Hillary while she was the nation’s top diplomat. Mr. Blumenthal had sent these notes to Mrs. Clinton at a private, nongovernmental email address. Security experts tut-tutted about the risks, though the assumption was that Mrs. Clinton used the private account for the occasional interaction with friends or political operatives. It wasn’t until early 2015 that the nation found out Hillary was using the home-brew server to conduct every bit of her state business.

But that timing is by the by. What matters is that Guccifer knew, at least by March of 2013, that the third-highest official in the executive branch of the most powerful nation of the world was using a private server. Does anyone think a man devoted to hacking politicians and Federal Reserve bankers would ignore that opportunity?

In interviews from his federal jail cell this week (he was arrested in 2014 and extradited to the U.S. earlier this year), Guccifer claimed to have easily and repeatedly hacked Mrs. Clinton’s server. “It was like an open orchid on the Internet,” he told NBC News. “There were hundreds of folders.”

Hillary hadde Huma Abedin som en av sine nærmeste medarbeidere. Abdin var i flere år gift med den “eksenstriske” senatoren Anthony Weiner som hadde en tvangstanke om å sende bilder av skrittet til ukjente damer. Abedin er også satt i sammenheng med islamistiske organisasjoner i USA.

Det er så mange ingredienser i denne storyen at det overgår fiction. Likevel holder mediene tilbake og lider av hukommelsestap på ting de selv har rapportert.

Det stopper ikke der. I august dukket Guccifer 20 opp. Han eller de – trolig er det flere – hadde hacket epostene til 200 medlemmer av Kongressen og overlatt materialet til Wikileaks.

Hackeren eller hackerne som kaller seg Guccifer 2.0 offentliggjorde fredag mobil og epostadressen til 200 demokrater i Kongressen. Amerikansk etterretning tror det er forbindelse til russerne.

Det er Guccifer 2.0 som hacket seg inn på demokratens partiledelse og avslørte at Deborah Wasserman Schulz hadde manipulert for at Bernie Sanders ikke skulle få de superdeleganter han ellers ville fått. Det kom også frem at Hillarys stab bevisst svertet Sanders. Mistroen til Hillary har stadig fått ny næring.

Det siste er de 50.000 epostene til John Podesta, som nå rulles ut. De publiseres av theintercept.com, der Glenn Greenwald er journalist.

Glenn Greenwald var Edward Snowdons støttespiller da han trengte hjelp til å komme seg ut av USA og til et trygt land. Greenwald vet hvordan man skjuler materiale og outsmarter myndighetene. Han ble stanset av britisk politi og fikk laptopen beslaglat, men de måtte la ham gå.

Snowdon har mange venner i land som Norge og Tyskland. De ser på ham som tidenes varsler. Men kan Snowdon også ha vært noe mer?

Man kan ikke unnlate å se et større bilde: Russerne har på kort tid hacket seg inn på amerikanske konti og sitter muligens på ikke bare Podestas, men også Hillarys private epostserver.

Amerikanske myndigheter og medier må gjerne klage over at russerne forsøker å blande seg inn i valget. Men oppmerksomhet rundt lekkasjene leder tilbake til deres favorittkandidat: Hillarys “ekstremt skjødesløse omgang” med offisielle dokumenter, for å bruke FBI-sjef Comeys formulering.

Så til selve innholdet i avsløringene: Man kan ikke avvise innholdet med å vise til at det er hacket. Hvis innholdet er belastende vil det ramme henne, og velgerne vil vite at det var hennes egen skyld.

I tillegg har hun løyet om det til denne dag – hun beklager fremdeles bare bruken av en privat epostkonto, og bruker ikke begrepet server, og under avhørene med FBI “husket hun ikke” 39 ganger. Hvis Trump er temperamentally unfit, hva skal man si om Hillarys dømmekraft? Som hun selv sier: Hun var vært i public office i 30 år.  Velgerne må derfor spørre: Er det slik hun er?

ANNONSE

Ét svar til “Medierne er i lommen på Hillary”

  1. Lying press siger:

    Løgnepressen er altid klar til at dække over Hillary Clinton. Alle de etablerede mainstream medier kører en forenet kampagne FOR Hillary Clinton og IMOD Donald Trump. Medierne er beskidte løgnere og politiske aktører. Kan kun opfordre alle til at droppe de beskidte MSM.