Nyt

Manden som havde ansvaret for at undersøge Hillarys private server, Charles McCullough, siger, at han og hans familie blev truet af Clinton-systemet.

“There was personal blowback. Personal blowback to me, to my family, to my office,” former Intelligence Community Inspector General Charles McCullough III told Fox News’ Catherine Herridge on Monday.

McCullough siger, at demokraterne i Kongressen rottede sig sammen mod ham. Han fik at vide, at han ville miste sit job, når de havde vundet valget.

McCullough havde tyve års anciennitet i FBI og efterretningsvæsenet før han fik rollen som undersøger. Han var udnævnt under Obama. Han erfarede, at opgaven med at kontrollere Clinton hurtigt blev politiseret og hans stilling forsøgt marginaliseret.

McCullough, an Obama appointee, became inspector general after «more than two decades at the FBI, Treasury and intelligence community,» Fox News reported. He explained how the probe was quickly politicized and his office marginalized by Democrats in Congress.

Da McCullough i januar 2016 opdagede, at mange emails tilhørte den højeste fortrolighedskategori, øgede presset:

The intimidation campaign intensified in January 2016, after McCullough notified senior intelligence and foreign relations committee leaders that «several dozen emails containing classified information” were determined to be “at the CONFIDENTIAL, SECRET, AND TOP SECRET/SAP levels.»

En ftterretningskilde fortalte dengang Fox News, at syv dokumenter var så hemmelige, at de ikke under nogen omstændigheder kunne offentliggøres.

A government source involved with the review told Fox News at the time that seven of those emails had been deemed by the intelligence community to be so sensitive and so potentially damaging to national security that they could never be released under any circumstances. (…)

As one of the few people who viewed the 22 Top Secret Clinton emails deemed too classified to release under any circumstances, the former IG said, “There was a very good reason to withhold those emails … there would have been harm to national security.” McCullough went further, telling Fox News that “sources and methods, lives and operations” could be put at risk.

Some of those email exchanges contained Special Access Privilege (SAP) information characterized by intel experts as “above top secret.”

McCullough oplevede, at han blev placeret på højre fløjen og han fik antydninger om at han burde passe på.

“All of a sudden I became a shill of the right,” McCullough recalled. “And I was told by members of Congress, ‘Be careful. You’re losing your credibility. You need to be careful. There are people out to get you.’”

Det kan vanskeligt kaldes andet end intimidering.

Daværende director of national intelligence, James Clapper, var også chokeret over, hvilke dokumenter, der flød rundt på Clintons private server.

McCullough said then-director of national intelligence James Clapper was also disturbed by the Clinton email findings, calling the former sec. of State’s behavior «extremely reckless» during an in-person meeting about a year before the presidential election. “[Clapper] was as off-put as the rest of us were,” he told Herridge.

Det har ikke forhindret Clapper i at være en ivrig clintonista efter, at Trump kom til magten. Han rykker stadig ud og betegner Trump som en sikkerhedsrisiko. Hvad med hans eget ansvar for Clintons «ekstreme skødesløshed»?

Clinton-kampagnen «stonewalled» al kritik af email-server-skandalen. Hillary har til denne dag ikke erkendt omfanget og graden af alvor, men fortsætter med at bagatellisere det.

Clinton-kampagnens forklaring var, at det var almindelig korrespondance. Når den skulle frigives for offentligheden, var det almindelig bureaukratisk rutine, at info blev opgraderet til hemmelig. Men alle på indersiden vidste, at dette var en tynd forklaring på et alvorligt faux pas.

ANNONSE

“There was an effort … certainly on the part of the campaign to mislead people into thinking that there was nothing to see here,” McCullough said, stating what was obvious to many observers at the time.

Demokratiske repræsentanter lagde pres på efterforskningen. Man kan mærke Clintons korrumperende virkning på det demokratiske parti. De lagde sig tæt op ad Clintons og forsvarede hende – uanset om det indebar at skjule alvorlige brud på sikkerhedsrutinerne. Folk er sendt i fængsel for langt mindre.

In March 2016, seven senior Democrats entered the fray, sending a letter to McCullough and his State Department counterpart expressing their reservations about the impartiality of the Clinton email review.

McCullough var opgivet. Det var ikke ham, som bestemte klassificeringen af dokumenterne, det var de respektive ministerier og organisationer, de stammede fra. Men det var demokraterne ligeglade med. De ville have undersøgelsen parkeret.

The watchdog said he thought there was «a coordinated strategy” targeting him based on the evidence he saw.

Six weeks before the election, McCullough said Sen. Dianne Feinstein’s office tried to pressure him to respond to the letter – which Feinstein had co-signed.

At en senior-senator som Dianne Feinstein valgte at sætte sit gode navn og rygte på spil, siger noget om, hvor langt demokraterne var villige til at gå for at få valgt Hillary. De vidste, at emailskandalen var nok til at sænke hende. Ergo måtte bolden lægges død.

Varsler

McCullough gik fra at være tjenestemand til at blive en varsler. Han befandt sig i en udsat position og presset øgede jo mere man nærmede sig valgdagen. De blev ubehagelige. McCullough tilbød at træde tilbage.

The pressure intensified as Election Day approached and McCullough and another senior government investigator on the email case were threatened.

“I was told in no uncertain terms, by a source directly from the campaign, that we would be the first two to be fired — with [Clinton’s] administration. That that was definitely going to happen,” he said.

«I was, in this context, a whistleblower. I was explaining to Congress — I was doing exactly what they had expected me to do…and all of a sudden I was the enemy,» he said.

 

Presset fra Clintons team i State Department var så intenst, at McCullough følte det gik på den personlige sikkerhed. Det var især Patrick Kennedy, som stod bak. Han var en af dem, som gik i protest efter valget, og liberale medier fremstillede det som den værste åreladning af et ministerium i mands minde.

Embedsværket blev politiseret under Obama i en grad, som savner sidestykke og State Department var blandt de værste. Det er en arv, Trump trækkes med.

Der blev fundet 21.000 classified documents på Hillarys server. Hertil kom 33.000 som hun fysisk slettede. Der blev ikke rejst sag. FBI-chef James Comey skrev et brev i marts 2016, hvor det fremgik, at han ikke ville rejse sag. Det var før efterforskningen i det hele taget begyndte.

McCullough siger, at han blev særligt skuffet over Obama, som på et tidspunkt sagde om regeringsdokumenter på afveje: – There is classified and then there is classified, som betød noget i retning af, at man ikke skal lægge for stor vægt på noget, som er klassificeret, det kan vær,e det betyder noget og det kan være, det er harmløst.

Tjenestemænd lægger meget arbejde i at holde ting hemmelige –  og så går præsidenten ud og siger noget sådant efter en massiv lækage er kommet frem, sagde McCullough.

ANNONSE