Nyt

Tall Ekstrabladet har hentet frem viser at det befinner seg 120 utenlandske kriminelle i Danmark som er dømt til utvisning, men som ikke kan utvises fordi det krever at de underskriver på at de vil sendes ut, noe de nekter.

Det er utlendingenes hjemland som krever at de utviste selv samtykker.
<blockquote>Denne regel er gældende i bl.a. Irak, Somalia og Iran samt flere nordafrikanske lande og betyder, at så længe den kriminelle udlænding nægter at underskrive sine udsendelsespapirer, må han eller hun blive i Danmark på en ordning, der hedder “kriminel meldepligt”.

Når man er på kriminel meldepligt, skal man melde sig i Center Sandholm hver uge, man må ikke arbejde, og man får udleveret 31 kr. dagligt at leve for.</blockquote>
Danmark har nå en blå regjering, men systemet er det samme. Ingenting skjer. Det holdes dårlig kontroll med de kriminelle, som har meldeplikt, men ellers går fritt rundt. Noen forsvinner bare.

ANNONSE

Det samme gjentar seg hver gang: Når mediene tar saken opp later politikerne som om de er opprørte. Men ingenting skjer. Viljen mangler.
<blockquote>Flere politikere er blevet fortørnede over de 120 forbrydere, som opholder sig i Danmark, tilsyneladende uden at der bliver holdt særligt øje med dem. Regeringens parlamentariske grundlag på den blå fløj kræver nu handling fra justitsminister Søren Pind (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V).

»Vi vil bede regeringen svare på, hvad det er for former for kriminalitet, den her gruppe på 120 personer har begået,« siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup.</blockquote>
Saken om de kriminelle som er dømt til utvisning, men blir gående, demonstrerer svikten i dagens system. Rettighetene kommer de kriminelle til gode, og land som får stor bistand kan ustraffet sette seg på bakbena.

I mellomkrigstiden var situasjonen omvendt: Da var statsløse uten rettigheter og ble droppet som herreløs bagasje av statene. Saudi-Arabia oppfører seg fortsatt slik.
<blockquote>Ud over de 120 kriminelle på kriminel meldepligt er der 64 udviste kriminelle, som lever på tålt ophold, og som ikke kan sendes ud, fordi de risikerer at blive forfulgt og i værste fald dræbt, hvis de vender hjem. Ifølge Ekstra Bladet begår omkring hver anden af personerne på tålt ophold ny kriminalitet i Danmark efter deres udvisning.</blockquote>
Prisen for dette systemet begynner å bli tydelig i all sin heslighet. Hvor lenge kan skuespillet pågå?

&nbsp;

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE8202083/120-udviste-kriminelle-kan-ikke-sendes-hjem—nægter-at-underskrive-udsendelsespapirer/

ANNONSE